Concert pascal
MOPAN Suceava

Liniștea într-o familie de suceveni este perturbată serios după ce unul dintre frați a anunțat că vrea să se însoare cu fiica verișoarei sale. Familia s-a adresat arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, cerându-i părerea în legătură cu această situație.

”Avem mult scandal în familie și între neamuri din cauza unei situații create de fratele meu care trăiește în concubinaj cu fiica verișoarei noastre de primul grad. Vă rog mult să ne luminați ce grad de rudenie suntem și dacă este îngăduită și binecuvântată de Biserica Ortodoxă o eventuală căsătorie?”, a scris fratele celui care vrea să se însoare cu fiic a verișoare sale de gradul întâi.

”Canoanele Bisericii opresc căsătoria între rude până în gradul al șaptelea. Se poate acorda dispensă pentru gradele de rudenie VII, VI și V. În cazul fratelui și al fiicei verișoarei, este vorba de grad de rudenie de sânge în linie colaterală. Așadar, legătura acestora nu este binecuvântată de Biserică. Pace și bucurii!”, i-a răspuns IPS Calinic.

Scandal într-o familie de suceveni unde unul dintre frați vrea să se însoare cu fiica verișoarei sale. IPS Calinic: ”Legătura acestora nu este binecuvântată de Biserică”, 6.9 out of 10 based on 12 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.9/10 (12 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava