Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada sărbătorilor de iarnă, Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava a fost supraaglomerată, înregistrându-se între 300 și 350 de prezentări pe zi. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean, dr. Dan Teodorovici, a precizat că numai în primele opt zile ale anului 2024 au fost consultați 2.136 de pacienți din care au necesitat internare doar 544, restul cazurilor putând fi rezolvate la centrele de permanență sau putând fi temporizate până la redeschiderea cabinetelor medicilor de familie sau ambulatoriilor.

Dr. Dan Teodorovici a arătat că la această situație au contribuit mai mulți factori, respectiv deficitul de medici urgentiști care există în toate spitalele județene, faptul că unele spitale municipale și orășenești din județ au permis plecarea în concediu a tuturor medicilor de pe o secție, ceea ce a dus la închiderea secției și redirijarea pacienților către spitalul județean; neutilizarea de către pacienți a celorlalte servicii de urgență (consultații la domiciliu efectuate de SAJ, centrele de permanență), precum și prelungirea concediilor unor medici de familie sau a medicilor care lucrează în ambulatoriu.

Situația prezentărilor pe coduri de culoare în perioada 1-8 ianuarie 2024 este următoarea:

Cod roșu 4 pacienți;

Cod galben 87 pacienți;

Cod verde 1651 pacienți

Cod albastru 214 pacienți

Cod alb 180 pacienți

Pacienți veniți cu mijloace proprii – 1408

„În continuare facem tot ce putem pentru a ajuta toți pacienții care se prezintă în serviciul de Urgență, dar din păcate cu timpi de așteptare mai mari. Sperăm că o dată ce medicii de familie și cei din ambulator își vor relua activitatea, numărul de prezentări pentru non-urgențe să scadă”, a spus dr. Dan Teodorovici.

Secția de Urgențe a Spitalului Clinic Județean Suceava este supraaglomerată de pacienți care vin pentru non-urgențe, 2.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava