Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto60 poze în acest set

Spiritul unionist a umplut scena la Zilele Berchișeștiului, manifestare care a marcat împlinirea a 550 de ani de atestare documentară a comunei. Toți invitații primăriței Violeta Țăran din Republica Moldova, primari ai localităților înfrățite cu Berchișești dar și ai unor localități care sunt pe cale de înfrățire au vorbit despre  dorința de unire cu România. Au fost prezenți la Zilele Berchișeștiului următorii primari din Republica Moldova: Petre Plugaru- localitatea Bardar, Marcel Snegur-localitatea Parcova, Vasile Sîrbu-localitatea Căzănești, Ion Tulbure-localitatea Tîrșiței, Oleg Dorzimoschi-localitatea Dărcăuți, Valentina Mesina-localitatea Ruseștii Noi, Ghenadie Perețeascu-localitatea Bacsan dar și Elena Nandriș, primarul localității Mahala din Ucraina și Gheorghe Fron, primarul de Cornu Luncii. Toți s-au adresat locuitorilor comunei Berchișești cu apelativul ”frați”.

”Mi-aș dori să participăm la o zi de mare sărbătoare și să serbăm unirea dintre țările noastre”, a transmis primarul Vasile Sîrbu din Căzănești.

”Vă apreciem pentru că atât dumneavoastră  cât și alți colegi primari prin eforturile de înfrățire, prin legăturile culturale pe care le faceți cu noi cei din Republica  Moldova, din Ucraina și de partea  cealaltă a Prutului vă străduiți să topiți gheața care s-a creat în urmă cu  200 de ani  când Imperiul Rus ne-a rupt de la Patria noastră mamă care a fost cnezatul, voievodatul Moldova. Acum în secolul XXI prin legăturile culturale, istorice,  prin legăturile de neam și țară ne putem apropia,  putem topi acele zăgazuri și ziduri care au fost create artificial de Imperiul Țarist, URSS și Federația Rusă acum. Toată lumea intelectuală din Republica Moldova oameni care cunosc de unde se trag rădăcinile, de unde s-au născut nu uită niciodată că Patria noastră este România, că capitala Moldovei medievale a fost Suceava și că mai devreme sau mai târziu toți vom trăi într-un stat comun. Sângele apă nu se face”, a spus și primarul Oleg Dorzimoschi de la Dărcăuți.

”Trăiesc cu speranța că la următoarea întâlnire vom fi o singură Românie”, a spus și Violeta Țăran. ”Trăiască România Mare în vechile hotare” a completat-o primărița Valentina Mesina din Ruseștii Noi. Momentul reîntâlnirii cu surorile și frații de peste Prut s-a încheiat cu o rugăciune.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava