Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 6.400 de minori din judeţul Suceava pot beneficia de programul guvernamental „Fiecare copil la grădiniţă”. Anunţul a fost făcut în cadrul unei şedinţe de informare care a avut loc miercuri la Palatul Administrativ, la care au fost prezenţi prefectul Constantin Harasim, primari şi specialişti din cadrul primăriilor din judeţ şi directori de grădiniţe. Întâlnirea a fost organizată de Prefectura Suceava, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Asociaţia OvidiuRo. De precizat că suma alocată judeţului Suceava pentru acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă este de 1,6 milioane de lei.
Reprezentanţii asociaţiei au arătat că acest program naţional a fost reglementat prin Legea nr. 248/2015, votată în Parlamentul României și promulgată de președinte în luna noiembrie 2015.

Unul dintre fondatorii Asociaţiei OvidiuRo, Maria Gheorghiu, a spus că această lege încurajează prezența la grădiniță a copiilor între 3 și 6 ani prin acordarea unui tichet social pentru grădiniță de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie (2 x Venitul Minim Garantat pentru o persoană singură) și este condiționat de prezența zilnică a celor mici la grădiniță.

Program național reglementat prin legea nr. 248/2015 preia mecanismul central al programului pilot Fiecare Copil în Grădiniță gândit în special pentru zonele rurale extrem de sărace și implementat, începând cu 2010, de către Asociația OvidiuRo (OvR) în parteneriat cu Ministerul Educației. Trebuie spus că Asociaţia OvidiuRo va organiza un concurs național în urma căruia va susține financiar și logistic, din surse de finanțare privată, 10 județe cu număr mare de copii săraci, oferindu-le echipelor locale suport pentru implementarea tuturor componentelor programului pilot Fiecare Copil în Grădiniță, în afară de tichetele sociale pentru grădiniță, acoperite de la bugetul de stat, cum ar fi rechizitele necesare la clasă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava