Brigada numărul unu din România pe plan internaţional, alcătuită din arădeanul Ovidiu Haţegan, orădeanul Octavian Şovre şi suceveanul Sebastian Gheorghe, a fost delegată de către FIFA să oficieze la Campionatul Mondial al Cluburilor, competiție ajunsă la a XVI-a ediție, care se va desfășura în Qatar, între 11 și 21 decembrie. Brigada românească va fi ajutată din camera VAR de către spaniolul Juan Martinez Munuera și francezul Benoît Millot. Pe lângă arbitrii români, în Qatar vor mai conduce partide încă patru brigăzi, din Algeria, SUA, Chile și Qatar.

Până în acest moment s-au stabilit primele 5 echipe calificate. Este vorba despre Al Sadd (Qatar – echipă gazdă), Hienghene Sport (Noua Caledonie, Oceania – câştigătoare a Ligii Campionilor OFC), CF Monterrey (Mexic, CONCACAF – câştigătoarea Ligii Campionilor CONCACAF), Esperance Tunis (Tunisia, CAF – câştigătoarea Ligii Campionilor din Africa) și Liverpool FC (Anglia, UEFA – câştigătoarea Ligii Campionilor UEFA). Acestora li se vor mai alătura alte două. Este vorba despre campioanele din America de Sud și din Asia, fiind mari șanse ca Răzvan Lucescu să se afle și el în Qatar, cu echipa saudită Al Hilal. Echipa pregătită de Lucescu junior s-a impus în manșa tur a finalei Ligii Campionilor Asiei, împotriva japonezilor de la Urawa, cu scorul de 1-0. Meciul retur, din Japonia, se va disputa pe 24 noiembrie.

Deţinătoarea titlului Campionatului Mondial al Cluburilor este Real Madrid, care a trecut în finala din 2018 de Al Ain, scor 4-1.

Sebastian Gheorghe a debutat în Liga I în urmă cu 13 ani, cu prilejul unui meci între Gloria Bistriţa şi Sportul Studenţesc Bucureşti, iar în anul 2016 a avut şansa de a fi delegat atât la Campionatul European din Franţa, cât şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava