Concert pascal
MOPAN Suceava

La peste un secol de la tragedia care a marcat istoria navigației, povestea lui Frank Prentice, unul dintre puținii supraviețuitori ai scufundării Titanicului, continuă să emoționeze oamenii din întreaga lume. Într-un interviu acordat cu 67 de ani mai târziu, Prentice a împărtășit momentele dramatice prin care a trecut în acea noapte teribilă de 14 aprilie 1912, notează click.ro.

„Nu a fost niciun impact propriu-zis”, a relatat el, conform sursei citate. „A fost ca și când ai pune brusc frână la mașină și asta a fost totul – s-a oprit. Aveam un hublou deschis și m-am uitat afară și cerul era limpede, stelele luceau, marea era complet calmă și mă gândeam, nu puteam să înțeleg [ce s-a întâmplat]”.

În momentul în care Titanicul s-a rupt în două, haosul s-a instalat rapid. Prentice s-a agățat de o scândură în timp ce jumătate din vas se ridica deasupra apei. Nu a avut altă opțiune decât să cadă în apă, îmbrăcat în vesta de salvare. Înconjurați de cadavre, Prentice și ceilalți au luptat pentru supraviețuire în apele înghețate.

Cu toate acestea, ajutorul a venit în cele din urmă, iar Prentice a fost salvat de o barcă de salvare în care se afla și Virginia Estelle Clark, femeia căreia îi salvase viața când o convingea să urce într-una dintre bărcile de salvare.

Sursa foto: Facebook

Citește articolul complet pe: https://click.ro/actualitate/fapt-divers/supravietuitorul-de-pe-titanic-povestea-lui-frank-2354901.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava