Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 4 octombrie 2023, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava are plăcerea de a vă invita la o nouă întâlnire online a După-amiezilor francofone, eveniment dedicat promovării cântecului francez și francofon, sub titulatura Le chanteur du mois/Cântărețul lunii.

Această activitate specială este concepută sub forma unui interviu cu un artist francofon remarcabil, care s-a impus cu succes în peisajul muzical actual. Evenimentul este moderat de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims, Franța, și prezentator al uneia dintre cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze online – On allume les étoiles/Aprindem stelele. Pasionat de muzica franceză, Frederic Castel a contribuit deja la organizarea a numeroase concerte în cadrul asociației Chants de Goutières din Chaumont și este responsabil cu organizarea festivalurilor de muzică care au loc la Troyes, în regiunea Champagne.

Invitatul lunii octombrie este talentatul cântăreț Piotki, o voce plină de rafinament și emoție, care a captivat publicul cu melodiile sale franceze și francofone. Piotki este un interpret excepțional care folosește chitara folk pentru a-și exprima stările interioare și pentru a crea povești cu personaje inventate sau reale. Portrete de funambuli, aventuri, călătorii cu autobuzul sau momente petrecute la terasele cafenelelor – acestea sunt temele care îl inspiră pe Piotki. În universul său, găsim simplitate, farmec, naturalețe și sunete armonice, iar versurile sale sunt atât autobiografice, cât și imaginare. Ascultându-l, ne amintim de artiști precum Renaud, Souchon, Cabrel, Renan Luce, Bénabar, Benoît Dorémus sau Barcella, iar emoțiile, autenticitatea și sensibilitatea artistului ne captivează rapid.

Piotki a avut onoarea să fie deschizător de concerte pentru artiști precum Renan Luce, Pomme, Gauvain Sers, Clio, Benoît Dorémus, Frédéric Bobin, Emile Bilodeau, Bastien Lanza și alții. De asemenea, a fost distins cu premiul  Coup de Cœur  și cu premiul  Prix de la Chanson – Mention du Jury la Concursul Trampolino 2021. În plus, Piotki a participat la un atelier de scriere la Astaffort, sub îndrumarea muzicianului Francis Cabrel.

Pentru a vă face o idee mai clară despre muzica sa captivantă, vă invităm să ascultați câteva dintre piesele sale online  Pierre, feuille, ciseaux  sau  La valse.

Întâlnirea cu Piotki se anunță a fi un eveniment memorabil, în care veți avea ocazia să descoperiți și să apreciați talentul și pasiunea acestui artist pentru muzica franceză și francofonă.

Linkul de participare la această întâlnire on-line este https://meet.google.com/xaf-cdgr-hpn  şi este disponibil atât pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151  cât și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro . Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava