Un tânăr în vârstă de 19 ani fără permis de conducere a fost prins la volanul unei mașini care nu avea poliță de asigurare RCA. În cursul zilei de marți, în jurul 15:30, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DJ 178 C în comuna Frătăuții Noi autoturismul condus de un localnic de 19 ani. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că, tânărul de 19 ani nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Având în vedere că acesta nu avea asupra sa o declarație pe propria răspundere care să justifice motivul pentru care circula pe drumul public a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Ordonanţelor Militare.

Deoarece tânărul de 19 ani nu a putut face dovada existenţei unei poliţe RCA, a fost sancţionat contravenţional conform OUG nr. 195/2002, iar ca şi măsură complementară poliţiştii au reţinut atât certificatul de înmatriculare cât şi plăcuţele cu nr. de înmatriculare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

 

Tânăr de 19 ani fără permis prins la volanul unei mașini fără RCA, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava