Concert pascal
MOPAN Suceava

Un mirean măcinat de gânduri ”bagă bățul” prin gardul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Mai exact omul i-a scris arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, dorind să afle de ce la Liturghia Darurilor de miercuri, ”când slujiți Înaltpreasfinția Voastră” sunt postate poze pe site-ul instituției iar la Liturghia de vineri, când slujește Episcopul-Vicar Damaschin nu se postează niciodată poze. ” Înaltpreasfinția Voastră, de ce la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava încă se fac slujbele afară, dacă s-a renunțat la toate restricțiile de până acum și peste tot se fac slujbe normale, înăuntru, ca înainte de pandemie? De ce la Sfântul Ioan se fac slujbe afară pe frig, ninsoare, ploaie etc.? De asemenea, de ce pe pagina de Facebook și YouTube a Arhiepiscopiei se transmit slujbele doar audio? Sunt multe alte mănăstiri și biserici unde se transmit și video și ar fi frumos să se transmită și de la Mănăstirea Sfântul Ioan slujbele audio-video…. Și încă ceva, de ce sunt postate doar poze de la Liturghia Darurilor de miercuri, când slujiți Înaltpreasfinția Voastră, iar de la Liturghia de vineri, când slujește Episcopul-Vicar nu se postează niciodată poze?… Vă rog să-mi iertați îndrăzneala, sunt niște gânduri care mă macină de ceva vreme și aș fi bucuros dacă m-ați lămuri în privința acestora”, a scris enoriașul.

Iată răspunsul ierarhului:

1. Numărul mare de credincioși participanți la Sfânta Liturghie, al slujitorilor, diaconi și preoți, și al membrilor Coralei „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” impun un spațiu mai generos decât cel din interiorul Bisericii „Sfântul Gheorghe”.

2. Transmiterea video a slujbelor de la Catedrala Arhiepiscopală este un proiect pe care dorim să-l implementăm încă de la începutul anului 2020. Din păcate, lipsa fondurilor financiare necesare unei astfel de investiții (aparatură, infrastructură, angajare personal calificat) a condus la amânarea acestuia. Nu trebuie să uităm însă faptul că în perioada hramului (31.05-2.06, 22.06 – 24.06), la Sărbătoarea Învierii Domnului, Sărbătoarea Nașterii Domnului ori la Anul Nou, precum și în toate duminicile în care s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de obște, cu arhiereu, vizitatorii și abonații paginilor de Facebook și YouTube ale Arhiepiscopiei s-au putut bucura și de transmisiune video. Cu ajutorul lui Dumnezeu, odată cu demararea lucrărilor de reabilitare și conservare a Bisericii „Sfântul Gheorghe” din cadrul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou, avem în vedere să integrăm un sistem video ce poate fi controlat de la distanță, astfel încât, slujbele de la Catedrala Arhiepiscopală să poată fi transmise în sistem audio/video.

3. Programul încărcat al Echipei Media (formată din 3 persoane) nu permite prezența acesteia la toate activitățile culturale, misionare, sociale sau educaționale ce se desfășoară în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Atunci când agenda vizează un eveniment la care ia parte chiriarhul sau episcopul-vicar, în măsura în care nu există programat altceva ce nu poate fi anulat sau decalat, materialul foto-video este prezent pe site-ul arhiepiscopiasucevei.ro, pe pagina oficială de Facebook, canalul de YouTube și, de cele mai multe ori, la jurnalul de știri de la postul național de televiziune TrinitasTV. Aceasta este situația acum. Dar dacă doriți, puteți să rugați pe cineva sau să veniți dumneavoastră și să realizați pozele despre care faceți vorbire și vă asigurăm că veți avea toată înțelegerea.

Un mirean măcinat de gânduri ”bagă bățul” prin gardul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava