Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 22:55, în timp ce executau activități pe linie de poliție rutieră pe DJ208B, de pe raza localității Berești, comuna Hănțești, polițiștii au efectuat semnal de oprire regulamentar prin folosirea semnalelor acustice și luminoase unui autoturism care se deplasa din sens opus. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele de oprire, a mărit viteza de deplasare, echipajul de poliție începând imediat în urmărirea acestuia. În momentul în care s-a redus ecartul între autoturismul urmărit și autospeciala de poliție, polițiștii au reușit să distingă persoana aflată la volan, acesta fiind un bărbat din localitatea Hănțești care se afla singur în autovehicul. Deși s-au efectuat somațiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, șoferul urmărit nu a oprit, încercând să își asigure scăparea. S-a procedat la urmărirea în continuare a acestuia pe raza localității Berești, iar la un moment dat conducătorul auto a efectuat un viraj și a pătruns cu autoturismul pe un teren agricol, unde a parcurs aproximativ 100 metri, apoi a oprit și a încercat să fugă, fiind însă prins de către polițiști.

Șoferul a fost încătușat și a fost condus la autospeciala de poliție, unde a precizat că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la UPU din cadrul Spitalului  Sf. Ioan Cel nou Suceava unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe faptă prev.și ped. de art. 336 alin. 1 Cod Penal și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev şi ped de art. 335 alin. 1 Cod Penal, urmând a fi soluționat procedural de polițiștii Secției de Poliție Adâncata.

Totodată șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava