Concert pascal
MOPAN Suceava

Un tată care nu vrea să dea binecuvântarea pentru căsătoria fetei sale cere ajutorul arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic. ”Preacucernice părinte, poate un preot să cunune doi tineri atunci când unul dintre părinții tinerilor nu este de acord și se opune categoric? Este cazul părintelui paroh ……, Biserica …….. din …… El urmează să oficieze cununia fetei mele cu băiatul familiei …… (…..), cununie cu care eu nu sunt de acord. Părintele nu-mi răspunde la mesaje, telefoane, după ce inițial mi-am exprimat intenția (nu hotărârea) de a nu fi de acord cu această cununie. Atât părintele, cât și părinții băiatului au abordat tactica tăcerii și a faptului împlinit. Pe lângă obligațiile pe care le are preotul de a se asigura că tinerii sunt ortodocși și nu sunt rude, de asemenea are datoria de a se asigura ca și părinții să fie de acord. Pentru că nunțile făcute fără voia părinților nu aduc bucurie copiilor și sunt canonisite de Sfântul Vasile cel Mare în Canoanele 38, 40 și 42, ca și desfrânarea, cu trei ani oprire de la Sfânta Împărtășanie până la împăcarea părinților lor. Și părintele Cleopa spune că nunțile făcute fără voia părinților nu sunt de la Dumnezeu. Și Sfântul Nicodim Aghioritul și Sfântul Ioan Gură de Aur și alți sfinți mari ai Bisericii vorbesc într-un glas în acest sens. Și părinții băiatului s-au căsătorit la rândul lor fără voia părinților și probabil merg pe aceeași schemă și cu băiatul lor, în ideea că se vor împăca părinții ulterior. Nu mi s-a permis să aflu nici numele nașilor tinerilor. Probabil că părintele nu vrea să se strice cu familiile din parohia sa. Nădăjduiesc ca după această informare preotul să nu mai privească unilateral lucrurile”, a scris tatăl fetei.

”Preotul, pentru a putea săvârși Taina Sfintei Cununii, are nevoie doar de Certificatul de Căsătorie. Încolo, neînțelegerile din familie rămân pe seama părinților duhovnici. Sfatul meu este să le dați binecuvântarea cuvenită, fiindcă dacă tinerii se iubesc, încercările dumneavoastră de a-i despărți vor fi fără sorți de izbândă. Vă spun ca unul care m-am întâlnit cu nenumărate astfel de cazuri”, i-a răspuns IPS Calinic.

Un tată care nu vrea să-i dea fetei sale binecuvântarea pentru căsătorie cere ajutorul IPS Calinic. ”Nunțile făcute fără voia părinților nu aduc bucurie copiilor”, 8.3 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (4 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava