Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul PNL al comunei sucevene Șcheia, Vasile Andriciuc, îi acuză pe consilierii de la PSD, PMP, USR și Pro România de rea-credință și chiar de „terorism”, din cauză că nici la această dată nu este aprobat bugetul local, ceea ce îngreunează activitatea administrației. Șcheia este singura localitate din județ unde bugetul nu este aprobat și probabil e singura chiar din țară. ”Sunt unicat”, a spus mai în glumă mai în serios Andriciuc. În Consiliul Local Șcheia sunt câte 5 reprezentanți ai PNL și PSD, 4 ai PMP, 2 ai USR și unul al Pro România. Proiectul de buget a fost supus votului de mai multe ori și a întrunit doar sufragiile liberalilor. Primarul Andriciuc a declarat, la Radio Top, că nu înțelege opoziția față de buget, în condițiile în care a fost de acord cu diverse amendamente, chiar dacă nu la valorile solicitate. El a afirmat: „De 17 ani, de când sunt primar, nu mi s-a întâmplat niciodată ce mi se întâmplă acum, în 2021. De obicei, în martie-aprilie aveam bugetul. Întotdeauna m-am încadrat în termenele prevăzute prin bugetul de stat. Bugetul Primăriei Șcheia este de 26 de milioane de lei, din care 18 milioane reprezintă venituri. Din aceste 18 milioane, 16 milioane sunt pentru investiții. Am acceptat amendamente cum a fost acela de a achiziționa un buldoexcavator. Am avut discuții pe marginea bugetului încă din ianuarie, au fost vreo 40 de întâlniri pe tema asta, însă consilierii, alții decât cei din PNL sunt răuvoitori și sabotează activitatea Primăriei. Bugetul pentru investiții e de 54% și cel pentru funcționare de 46%. Sunt puține primării cu un asemenea echilibru bugetar”.

”Să fii împotriva oamenilor, să-ți urăști consăteanul tu în calitate de ales local mi se pare o treabă inadmisibilă”

Vasile Andriciuc a mai spus că în lipsa bugetului, comuna a pierdut 2 milioane de lei din sumele defalcate din TVA și că nu mai sunt banii pentru acordarea unor indemnizații, de tipul celor pentru persoanele cu handicap. Totodată, el crede că aleșii care se opun aprobării bugetului vor să forțeze demisia lui și a adăugat: „Eu, în numele celor care m-au votat nu pot să-mi dau demisia. Eu iubesc foarte mult comuna în care de 17 ani am făcut numai investiții. Sunt foarte supărat pentru că oamenii din Șcheia au fost corecți cu mine. Eu nu pot să cedez la presiunea unui domn Vasilcău (n.r. consilierul local PSD Cristinel Vasilcău) sau a unui grup de oameni care nu au nimic în comun cu interesele oamenilor din Șcheia. A nu vota bugetul este o crimă”. Vasile Andriciuc apreciază că bugetul prezentat este unul foarte echilibrat și întins exact cât e pătura. ”Nu poți să fii împotriva a 13.000 de cetățeni. Să fii împotriva oamenilor, să-ți urăști consăteanul tu în calitate de ales local mi se pare o treabă inadmisibilă. Se duce o politică de denigrare, de sabotaj. Se demonstrează rea intenție. Nu e respect pentru cetățeni. Să fii ales local și să nu votezi bugetul mie mi se pare un act de <terorism>. Dar cred că e puțin spus <terorsim>, de sabotare a activității Primăriei. De fapt sabotează o comună întreagă”, a spus Andriciuc. El încearcă să ofere o explicație la gestul celor din opoziție de  a se opune votării bugetului: ”De ce nu au votat bugetul? Sunt  eu o piedică? E atac la persoana mea sau se răzbună pe  oamenii din comună că nu i-au votat?”.

”Am avut o situație critică cu trei preinfarcturi și cu covid pe deasupra dar asta nu mă împiedică să rezolv problemele comunei iar respectul pentru cetățeni mă face mai puternic”

Vasile Andriciuc a mai spus că cetățenii din Șcheia sunt mulțumiți de activitatea sa și chiar dacă acum primește ”înjurături pe nedrept” pentru că nu se pot face niște acțiuni din cauza neaprobării bugetului el continua să facă ce trebuie pentru comunitate în limitele legii și în baza hotărîrilor de consiliu local. ”Am avut o situație critică cu trei preinfarcturi și cu covid pe deasupra dar asta nu mă împiedică să rezolv problemele comunei iar respectul pentru cetățeni mă face mai puternic. Nu mă las până nu duc la bun sfârșit problemele cetățenilor. Iubesc atât de mult comuna și îmi respect atât de mult cetățenii încât nu pot să stau indiferent”, a încheiat primarul comunei Șcheia.

Unicat. Singura comună din țară fără buget se află în județul Suceava. Primarul îi acuză pe aleșii opoziției de ”rea credință și terorism”, 1.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (3 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava