Concert pascal
MOPAN Suceava

Reprezentativa Portugaliei a încheiat la egalitate, scor 2-2 (1-0), meciul susţinut la Manaus, în compania selecţionatei Statelor Unite ale Americii, în etapa a doua a grupei G de la Cupa Mondială. Americanii au fost foarte aproape de victorie, Varella egalând în minutul 90+5 pentru lusitani.
Favoriţi clar pe hârtie, portughezii au reuşit să deschidă scorul în chiar minutul 5 al disputei cu SUA după ce Nani a reuşit să-l învingă pe Tim Howard. Treptat, americanii au echilibrat jocul şi au ameninţat şi ei poarta apărată de Beto. Deşi Cristiano Ronaldo şi colegii săi s-au „zbătut” pe tot parcursul primelor 45 de minute de joc, mingea nu a mai vrut să intre în plasa porţii apărate excelent de goal-keeper-ul echipei Everton.
După pauză, organizarea foarte bună în teren a elevilor lui Jurgen Klinsmann a dat roade. Americanii au reuşit să blocheze atacurile portughezilor şi şi-au creat mai multe situaţii de a marca. După o ratare monumentală a lui Bradley, şutul acestuia din careu fiind scos miraculos de pe linia porţii de Ricardo Costa, Germain Jones a prins o „torpilă” de zile mari şi l-a învins pe portarul Beto.
Poate americanii erau bucuroşi şi cu un egal, dacă ne gândim că Portugalia a luat patru goluri de la nemţi, dar nu s-au oprit. La capătul unei faze de contraatac mingea a ajuns la căpitanul echipei SUA, Dempsey care a înscris cu pieptul în poarta goală.
La 2-1 în favoarea lor nordamericanii s-au apărat cu „dinţii”, dar au avut ghinion, Varella egalând la ultima fază a întâlnirii după o centrare perfectă a lui Cristiano Ronaldo.
Deşi au încheiat la egalitate disputa cu Portugalia, SUA are şanse mari să se califice în optimi ea având patru puncte şi golaveraj 4-3. Portugalia are şanse mici să treacă de faza grupelor pentru că are nevoie de o victorie la scor cu Ghana, formaţie care are şi ea şanse de calificare.
Este de văzut dacă fostul antrenor secund al Germaniei, actualul selecţioner Joachim Loew, îi va face „probleme” fostului său antrenor principal al Germaniei, Jurgen Klinsmann, care actualmente antrenează SUA!
Pentru SUA au marcat Jones ’64 şi Dempsey ’81, iar pentru Portugalia au punctat Nani ‘5 şi Varela ’90+5.

SUA: Howard – Johnson, Cameron, Besler, Beasley – Jones, Beckerman – Zusi (Gonzalez ’90+1), Bradley, Bedoya (Yedoya ’72) – Dempsey (Wondolowski ’87). Selecţioner: Jürgen Klinsmann
Portugalia: Beto – Joao Pereira, Ricardo Costa, Bruno Alves, Andre Almeida (William ’46) – Moutinho, Veloso, Meireles (Varela ’68) – Nani, Postiga (Eder ’16), Ronaldo. Selecţioner: Paulo Bento
Cartonaş galben: Jones ’75

Arbitri: Nestor Pitana (Argentina) – Hernan Maidana (Argentina), Juan Pablo Belatti (Argentina) – Walter Lopez (Guatemala).
În celălalt meci al grupei G, Germania şi Ghana au încheiat la egalitate, scor 2-2.

Clasament: 1. Germania – 4 puncte, 2. SUA – 4 puncte, 3. Ghana – 1 punct, 4. Portugalia – 1 punct.
În ultima etapă, la 26 iunie, au loc meciurile: Germania – SUA şi Ghana – Portugalia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava