Concert pascal
MOPAN Suceava

Stațiunea balneoclimaterică Vatra Dornei a primit astăzi distincția pentru ocuparea celui de-al doilea loc în Top 10 Destinații din România care merită vizitate în week-end-urile, vacanțele și concediile anului 2024. Topul a fost realizat de Clubul Presei de Turism – Federația Internațională a Ziariștilor (FIJET) România. Festivitatea de premiere a celor mai votate „Destinaţii FIJET România” a avut loc astăzi, 15 februarie, ora 14.00, la Sala Madgearu, ROMEXPO, Pavilionul B2, în cadrul Târgului de Turism al României, București. La ceremonie au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș și viceprimarul municipiului Marius Rîpan. Niculai Barbă a remarcat faptul că Vatra Dornei a reușit să depășească în acest clasament locații precum Iași, Sulina, Jurilovca sau Borsec.

„Clubul Presei de Turism – FIJET România a demarat, pentru al doilea an consecutiv, o acțiune de identificare a zece destinații deosebite din România, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate, prin intermediul colegilor din filialele naționale ale FIJET World și pentru a premia felul în care arată și se mișcă turismul din zona respectivă.

Reamintim faptul că, și anul trecut, la prima ediție, am fost premiați de către Clubul Presei de Turism – FIJET România, Bucovina ocupând tot locul II în Top 10 Destinații din România care merită vizitate în week-end-urile, vacanțele și concediile anului 2023.

De asemenea, în anul 1975, zona Bucovinei a fost premiată de către FIJET cu Pomme d’Or (Mărul de Aur), echivalentul premiului Oscar în turism. Mai exact, Mănăstirea Moldovița a primit acest premiu, iar festivitatea de premiere a avut loc pe 26 aprilie 1976, chiar la mănăstire, premiul aflându-se în prezent în muzeul mănăstirii”, a spus Niculai Barbă.

În cadrul evenimentului de astăzi, primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a mulțumit tuturor celor care au considerat că Vatra Dornei merită acest loc, el subliniind faptul că această stațiune își va recăpăta statutul de perlă a Bucovinei.

„Vreau să aduc în primul rând mulțumiri Clubului Presei de Turism FIJET România și personal domnului Ștefan Baciu mulțumiri pentru că este alături de bucovineni și bucovinenii îl apreciază la fel de mult. Am venit cu mare drag aici la dumneavoastră împreună cu o parte din echipa mea cu care ne străduim să reînviem Vatra Dornei și să o readucem la titlul de perlă a Bucovinei pe care l-a avut dintotdeauna, atunci când venea și împăratul cu caleașca la Vatra Dornei. Apele minerale renumite, ozonul și ospitalitatea bucovineană, dar și obiceiuri tradiționale sunt puncte forte care sunt în plină dezvoltare. Iar cu celelalte proiecte pe care le avem ștacheta va fi tot mai ridicată. Vă așteptăm cu drag pe toți la Vatra Dornei”, a spus Ilie Boncheș.

Și viceprimarul Marius Rîpan a remarcat faptul că Vatra Dornei devine o destinație care devine din ce în ce mai atractivă prin toate felurile de turism care pot fi practicate aici. „Mulțumesc Clubului Presei de Turism și FIJET România pentru această inițiativă. Sperăm că acest premiu este o rampă pentru Mărul de Aur pentru Vatra Dornei. Felicitări tuturor celor premiați. Sperăm să creștem și în top și ca stațiune. Vatra Dornei așa cum am mai auzit, are sânge albastru, este o stațiune cu renume. Dar pe lângă tradiționale atracții care se cunosc deja, apele minerale, factorii de cură, cultura pe care o avem, cazinoul care cred că ne-a propulsat în acest top și întregul patrimoniu cultural, să știți că Vatra Dornei se redescoperă prin turism activ. Și aici vorbim de sporturile de iarnă care se practică la Vatra Dornei, vorbim foarte mult de tot ce înseamnă mișcare în aer liber, de cicloturism și aici în sală avem un reprezentant de seamă care tocmai a organizat în stațiunea noastră primul campionat balcanic de ciclo cross. Este de abia începutul pentru acest tip de turism. Vă invităm să luați Vatra Dornei, Bucovina, Țara Dornelor la pas pentru că o să aveți ce vedea”, a declarat Marius Rîpan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava