Concert pascal
MOPAN Suceava

Secretarul de Stat al Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, Alexandru Năstase, a întâlnit în data de 18 septembrie 2015 o misiune economică din Republica Arabă Egipt formată din Mohamed Youssef, Director Executiv al Asociației Oamenilor de Afaceri din Egipt (EBA), Noha A. El-Sherif și Iman Abou El Amayem, din cadrul Autorității Generale pentru Investiții și Zone Libere – GAFI a Republicii Arabe Egipt. De asemenea, la întâlnire au participat și Abdelrahman A. Raouf, Ministru Plenipotențiar pentru Afaceri Economice și Comerciale din cadrul Ambasadei Republicii Arabe Egipt la București, precum și Mihai Andrițoiu și Mircea Toader, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București.

ecretarul de Stat a făcut o scurtă prezentare a Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, organism aflat în subordinea Primului Ministru, ce are rolul de a promova atractivitatea României și de a facilita investițiile străine în țara noastră, fiind principala interfață între companiile străine și autoritățile publice centrale și locale. Prin „one-stop-shop”, Departamentul oferă asistență tehnică companiilor străine pentru implementarea proiectelor investiționale în România.

Totodată, Alexandru Năstase a descris oportunitățile de investiții în România, evoluția pozitivă a rezultatelor macroeconomice înregistrate în primele șapte luni ale anului, evidențiind domeniile ce au un potențial ridicat de dezvoltare, cum ar fi industria auto și a componentelor auto, energie, turism, manufactură, industria farmaceutică, tehnologia informațiilor, agricultură, petrol și gaz sau infrastructură.

“Doresc sa vă aduc la cunoștință faptul că statul român sprijină companiile să investească printr-o serie de facilități guvernamentale, cum ar fi schemele de ajutor de stat ce însumează 1,2 miliarde Euro pentru sprijinirea investițiilor și crearea de locuri de muncă, scutirea de impozit pe profitul reinvestit. România este programată să primească în perioada 2014-2020 circa 40 de miliarde de Euro din fonduri europene, bani care pot fi atrași inclusiv de companiile străine ce dezvoltă afaceri în țara noastră”, a încheiat Secretarul de Stat.

Părțile au convenit să intensifice relațiile bilaterale, bucurându-se de sprijinul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București și al Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava