Consiliul Județean Suceava și Consiliul Regional Cernăuți se vor reuni într-o ședință comună în toamna acestui an cel mai probabil în luna octombrie. Anunțul a fost făcut de șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, după discuțiile pe care le-a avut sâmbătă la Palatul Administrativ cu președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ivan Muntean aflat la Suceava la invitația sa. Flutur a declarat că încă nu s-a stabilit unde se va defășura ședința comună însă a subliniat că ”din punctul nostru de vedere ar fi onorabil să fie la Suceava”. ”Trebuie să pregătim această ședință pentru că sunt multe teme care așeaptă răspuns. Sunt bucuros că domnul președinte a venit și dumnealui cu o agendă plină de propuneri. E un om tânăr, un om care am văzut că știe și vrea să facă administrație și îmi pun și eu toată disponibilitatea ca să intensificăm relațiile cu frații noștri de la Cernăuți cu regiunea Cernăuți”, a spus Flutur.

Flutur: ”A fost prima întâlnire cu domnul președinte Muntean foarte caldă, frățească”

El a precizat că în urma discuțiilor de sâmbătă s-au stabilit grupurile de lucru pe o serie de teme urgente precum derularea unor proiecte transfrontaliere și deschiderea punctelor de frontieră de la Vicovu de Sus și Ulma . ”În primul rând e vorba de proiectele transfrontaliere și aici avem patru axe pe care ne vom concentra. Am discutat despre punctele de frontieră și sunt bucuros să putem să demarăm acțiuni pentru deschidere și ne interesează Vicovu de Sus,  Ulma și către raionul Putila la dumnealor și apoi o serie de teme punctuale cum ar fi relația cu Camera de Comerț, întâlniri cu oamenii de afaceri ca să intensificăm relațiile că e loc de mai mult. Am discutat despre coridoarele de transport și mă refer aici la drumul de la Baltica la Marea Neagră, am discutat despre relația între aeroporturi și o colaborare mai bună pe această linie mai ales că aeroportul nostru de la Suceava oferă condiții de zbor internațional începând din luna august. Am trecut în revistă o serie de probleme legate de relațiile noastre cu universitățile de la Cernăuți și Suceava”, a explicat Flutur.

El a arătat că discuțiile cu omologul său de la Cernăuți au fost constructive caracterizând prima întâlnire cu Ivan Muntean ”foarte caldă, frățească”. ”A fost prima întâlnire cu domnul președinte Muntean foarte caldă, frățească. Sunt foarte bucuros de discuții. Noi ne știm din primul meu mandat când domnul președinte era responsabil la drumuri pe regiunea Cernăuți”, a spus Flutur, care a adăugat că președintele Consiliului Regional Cernăuți va fi prezent la Suceava și pe data de 31 iulie la deschiderea Lunii Diasporei.

Muntean: ”Cred că vom avea un viitor bun”

La rândul său președintele Consiliului Regional Cernăuți s-a arătat ”mulțumit și bucuros” de întâlnirea cu președintele Consiliului Județean Suceava subliniind că ”sunt multe proiecte, multe lucruri pe care trebuie să le ducem la capăt și altele pe care trebuie să le începem”.

”Sunt mulțumit și bucuros de întâlnirea pe care am avut-o cu domnul președinte Flutur. Bucovina și deputații din Consiliul Regional Cernăuți așteaptă ca noi să venim cu vești noi în legătură cu întâlnirea comună, cu ședința comună a celor două Consilii și iată că am ajuns la o concluzie pozitivă. Sunt multe proiecte, multe lucruri pe care trebuie să le ducem la capăt și altele pe care trebuie să le începem și cînd vom îndeplini ceea ce promitem astăzi oamenilor atunci vom avea și un viitor. Cred că vom avea un viitor bun. Avem foarte multe lucruri comune, avem o istorie și suntem nevoiți ca să facem tot ce e posibil ca ambele părți să trăiască în țări europene susținute de politici care fac totul pentru oameni”, a încheiat Ivan Muntean.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava