Concert pascal
MOPAN Suceava

În seara zilei de 4 septembrie, Catedrala „Nașterea Maicii Domnului” din orașul Gura Humorului a fost gazda unui eveniment deosebit. Corala preoțească „Ștefan Nosievici” a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a susținut un concert în două părți, de muzică coral bisericească și de cântări din repertoriul folcloric. Cei care s-au bucurat de aceste momente emoționante au fost membrii unei delegații din Germania, reprezentanți ai administrațiilor locale din regiunea Şvabia, precum și credincioși ai parohiei humorene.

Au fost interpretate compozițiile în limba germană Zum Sanctus de Chaubert și Dabk, sei dir, herr de Handel, dar și în limba ucraineană, Oci ciorni. Nu au lipsit nici piesele emoționante în limba română, precum Du-te, dor, Doină și horă cu strigături sau Sârba în căruță. Surpriza serii a fost interpretarea lucrării Oda bucuriei.

Corala preoțească „Ștefan Nosievici” a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a fost înființată în anul 2021 la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic. Din grupul coral fac parte preoți și diaconi din toate cele cinci protopopiate ale eparhiei: Suceava I și Suceava II, Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. Aceștia sunt dirijați de părintele Ionel Doru Budeanu, protoiereu al Protopopiatului Suceava I, prim-dirijor, și de părintele Ciprian Constantin Curcă, dirijor-secund. Între cele mai importante premii obținute în urma participării la diferite concursuri de profil se numără Premiul I la cea de-a 41-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Bisericească Ortodoxă din localitatea Hajnowka – Polonia, desfășurat în perioada 14-18 septembrie 2022.

Vizita delegației din Germania pe meleagurile Bucovinei face parte dintr-un proiect comun din cadrul acordului de colaborare dintre Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Institutului Bukowina al Universității Augsburg, parteneriat încheiat prin strădania pr. Mihai Cobziuc, consilier eparhial în cadrul Biroului Relațiilor cu Minorități.

Tot în cadrul acestui proiect, cu prilejul Săptămânii Europei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, în zilele de 10 și 11 mai Corala Preoțească „Ștefan Nosievici” a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a susținut o serie de concerte în localitatea Augsburg, Germania.

Irina Ursachi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava