Concert pascal
MOPAN Suceava

În runda a V-a a Diviziei Naționale de rugby, CSM Bucovina Suceava a primit, sâmbătă 25 aprilie pe stadionul ”Unirea”, vizita formației aflate pe primul loc în clasament, CSM U 23 București. Oaspeții au făcut o adevărată demonstrație de forță, venind în Bucovina cu nu mai puțin de 35 de jucători montați și echipați modern, cu antrenor cu firmă, Daniel Neaga și cu șase samoani în lot.
În pofida acestei ”desfășurări”, tinerii rugbiști suceveni nu s-au ”predat” și au făcut poate unul dintre cele mai bune jocuri din ultimii ani, pierzând totuși pe final cu 34-40 (16-19). Diferența de valoare și pregătire a fost vizibilă, dar succesul a fost posibil și datorită unor eseuri ”dubioase” marcate de bucureșteni.
Primele puncte ale meciului dintre CSM Bucovina Suceava și CSM U 23 București au fost marcate de Octavian Scolobiuc, unul dintre eroii partidei, el reușind să transforme o lovitură de pedeapsă. Oaspeții au replicat imediat și fundașul lor a reușit primul eseu al partidei. După ce a ratat o lovitură de pedeapsă, acelși Octavian Scolobiuc a reușit una și i-a adus din nou în avantaj pe suceveni cu 6-5. A fost apoi 9-5 tot pe ”piciorul” lui Scolobiuc.


”Cravașați” din tribune de Daniel Neaga, bucureștenii au revenit la conducerea partidei după un eseu destul de dubios, arbitrul acordând un avantaj nemeritat oaspeților. La scorul de 9-12 în favoarea celor de la CSM U 23 București, Octavian Scolobiuc a mai ratat două lovituri de pedeapsă. Cei care au punctat au fost tot bucureștenii care s-au distanțat la 19-9 după încă o încercare.
La chiar ultima fază a primei reprize, Ovidiu Bursuc a avut un moment de inspirație care a fost concretizat de Ștefăroi care a culcat balonul în terenul de țintă advers. Scolobiuc a transformat eseul și scorul înregistrat pe tabela de marcaj la pauză între CSM Bucovina Suceava și CSM U 23 București era 16-19.
În debutul părții a doua a jocului, CSM Bucovina Suceava a reușit egalarea la 19 prin punctele izbutite de același Scolobiuc din lovitură de pedeapsă. Bucureștenii au revenit imediat în atac și marcat un eseu transformat și scorul a devenit 19-26. Scolobiuc a marcat din nou din lovitură de pedeapsă pentru 22-26, însă oaspeții au înscris un nou eseu și au dus scorul la 22-33. Această încercare a fost din nou una cu ”cântec”, arbitrul lăsând din nou avantaj concitadinilor săi.
La acest scor, sucevenii au apelat la un procedeu care i-a făcut renumiți, celebra ”horă” moldovenească. Acest procedeu reprezintă a grămadă spontană la care participă o mare parte a jucătorilor, ea avansând printr-o ”rulare” către terenul de țintă advers, fiind foarte greu de oprit.


Eseul marcat prin ”molul rulant” a fost trecut în contul aceluiași Octavian Scolobiuc, el reușind să-l și transforme, oprind scorul la 29-33. CSM U 23 București a refăcut diferența printr-un eseu care a ”beneficiat” din nou de ”mărinimia” arbitrului care a trecut cu vederea o infracțiune clară a oaspeților.
La 29-40, suceveni au reușit un nou eseu pe grămadă, eseu marcat de Nichiforiuc, scorul final al disputei CSM Bucovina Suceava – CSM U 23 București fiind 34-40.
Punct defensiv bonus câștigat pe merit de suceveni în compania unei formații care în mod normal nu are rivali în Divizia Națională de rugby. Meci frumos pentru care rugbiștii suceveni merită felicitări și urări de sănătate antrenorului Constantin Vlad, care a absentat fiind bolnav, gruparea CSM Bucovina fiind condusă de pe margine de Constantin Conache.

Rezultate consemnate în etapa a V-a a Diviziei Naționale de rugby:
CSM Bucovina Suceava – CSM U23 București 34-40
Știința Petroșani – Poli Iași 3-46
CSU AV Arad – RC Bârlad 3-26
RCM Galați – Stejarul Buzău 34-17
CS Năvodari – Steaua U23 București 20-8

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava