Concert pascal
MOPAN Suceava

În ultima etapă a sezonului regulat al Diviziei Naționale de rugby, CSM Suceava a primit la finele săptămânii trecute pe terenul Unirea vizita liderului la zi, CS Năvodari. Cum constănțenii aveau un avans de 17 puncte în clasament, miza partidei era una deosebită doar pentru gazde care, în cazul unei victorii, ar fi terminat competiția pe locul secund. Această poziție ar fi permis sucevenilor să joace semifinala Diviziei Naționale pe teren propriu. În pofida importanței acestui joc, spectatorii prezenți în tribune au fost cam puțini, atmosfera fiind salvată de susținătorii adevărați ai rugbiului sucevean și de ”speaker-ul” acestei partide, nimeni altul decât fostul mare jucător al CSM-ului, Dumitru Livadaru.Elevii antrenorului Constantin Vlad au început avântat meciul cu cei din Năvodari și au ratat primul eseu la o palmă de linia de de țintă a oaspeților. Tot ei au deschis scorul totuși, Sabin Crețu trasformând cu siguranță a lovitură de pedeapsă. Constănțenii au egalat imediat la trei, Nicu Ignea, jucător provenit de la CSȘ Gura Humorului și promovat de profesorul Dumitru Livadaru, trimițând cu siguranță printre buturi o lovitură de pedeapsă.

CSM Suceava a evoluat bine pe parcursul primei reprize fiind în majoritatea timpului în terenul advers. Cea mai frumoasă fază a meciului s-a petrecut în minutul 26. În urma unui balon înalt trimis de fundașul celor de la CS Năvodari, suceveanul Elisei a prins balonul perfect din zbor și a pătruns irezistibil până în tereneul de țintă advers. Scorul în partida dintre CSM Suceava și CS Năvodari a fost 10-3 pentru că Sabin Crețu a transformat încercarea reușită de Elisei. Scorul a rămas nemodificat până la pauză, chiar dacă gazdele au mai beneficiat de o lovitură de pedeapsă.Conduși excelent ân teren de veteranul Cătălin Nicolae (37 de ani), CS Năvodari a revenit în joc în prima parte a reprizei secunde. Profitând de câteva erori copilărești ale jucătorilor gazdă, constănțenii au marcat două eseuri, din care au transformat doar unul și au întors scorul de tabela de marcaj la 15-13 în favoarea lor. Treziți la realitate de îndemnurile suporterilor, treziți și ei la rândul lor de amfitrionul Dumitru Livadaru și de antrenorul Constantin Vlad, sucevenii au replicat imediat prin eseul izbutit de Ovidiu Croitoru. Eseul a fost transformat de nou intratul pe teren Dumitru Ștefăroi și scorul a devenit 20-15 în favoarea echipei sucevene.
Gazdele nu au cedat și Crețuleac s-a insinuat pe partea închisă a apărării constănțene, după o fază inițiată de același Elisei și a culcat din nou balonul în terenul de țintă al oaspeților. Dumitru Ștefăroi a transformat și CSM Suceava conducea pe CS Năvodari cu 27-15.La acest scor, jucătorii de la malul mării au revenit puternic și au pătruns în terenul sucevean. Cel care s-a opus eseului a fost marocanul Lahiani Amine, jucător la CSM Suceava, sportiv care deși a încasat un tampon serios din partea unui jucător al celor din Năvodari, a provocat un ”înainte” al oaspeților și faza s-a stins.

În pofida acestei pierderi, CS Năvodari a redus din handicap dintr-o lovitură de pedepasă, pentru ca apoi să realizeze și un eseu. Oaspeții nu au avut răbdare să transforme eseul la scorul de 27-23 în favoarea sucevenilor, fiind convinși că pot marca încă unul pe final de meci. Socoteala lor nu s-a potrivit și eseul a fost reușit de gazde prin Preutescu. Aceasta a fost ultima acțiune a partidei dintre CSM Suceava și CS Năvodari, scorul final fiind 32-23.

În urma acestui rezultat, CSM Suceava a încheiat sezonul regulat pe locul secund și va juca pe teren propriu, în 27 mai, acasă partida din semifinale cu Stejarul Buzău. În cazul unui succes, sucevenii vor juca pe teren neutru finala eșalonului secund cu învingătoarea din cealaltă semifinală care opune formațiile CS Năvodari și Știința Petroșani.

CSM Suceava: Alin Elisei, Sabin Crețu, Andrei Custrin, Ștefan Ștefăroi, Andrei Manole, Marcel Crețuleac, Dragoș Manole, Octavian Scolobiuc, Iulian Cîtea, Răzvan Covaliu, Lucian Zup, Ștefăniță Rusu, Constantin Varvaroi, Constantin Nichiforiuc, Lucian Strugariu. Au mai evoluat: Rusu Bogdan, Dumitru Ștefăroi, Lucian Preutescu, Lahiani Amine, Ovidiu Croitoru, Vasilică Ivanov.”Îi felicit pe jucătorii noștri pentru efortul depus și pentru modul în care și-au apărat șansa. A fost un meci dificil și mă bucur că am câștigat și ne-am atins obiectivul propus, locul doi la finele sezonului regulat.
Le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături în acest sezon competițional și mulțumesc în special Primăriei și Consiliului Local Suceava pentru susținere.

Trebuie să menționez faptul că s-au petrecut și se vor petrece lucruri bune în rugbiul sucevean. În primul rând echipa noastră va avea un autocar propriu cu care va putea efectua deplasările. În al doilea rând, am fost contactați de o formație din SUA care va efectua un turneu în Europa și care anul viitor va veni și la Suceava. Sper ca până la finele sezonului oficial să le mai putem oferi iubitorilor rugbiului sucevean încă o victorie” a declarat antrenorul echipei CSM Suceava, Constantin Vlad.

Clasament
1. CS Năvodari    14    12    0    2    666-194    12p bonus    60
2. CSM Suceava    14    10    0    4    375-249    8p    48
3. Stejarul Buzău    14    10    0    4    252-241    5p    45
4. Știința Petroșani    13    8    0    5    353-246    5p    37
5. RC Bârlad    13    5    0    8    357-294    8p    28
6. RCM Galați    12    5    0    7    178-312    6p    26
7. CSUAV Arad    14    3    0    11    197-445    2p    14
8. Mănăștur Cluj    14    1    0    13    165-562    2p    4

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava