MOPAN Suceava

În ultima etapă a sezonului regulat, CSU Suceava a primit în sala LPS vizita echipei Poli Timişoara în singura dispută din această rundă care a contat pentru clasamentul turneului play-out. Elevii antrenorilor Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu au făcut o primă repriză foarte bună şi o a doua foarte slabă şi au scăpat printre degete o victorie care i-ar fi poziţionat excelent în lupta pentru salvarea de la retrogradare.
Tinerii handbalişti suceveni au evoluat excelent în prima repriză contra unor jucători extrem de experimentaţi ca Timofte, Irimescu, Fenici sau Chikovani. Oaspeţii au condus o singură dată pe tabela de marcaj cu 1-0, pentru ca în rest gazdele să fie tot timpul la „timonă”. CSU Suceava a condus cu 7-4 în minutul 15, cu 14-11 în minutul 25, pentru ca la pauză să aibă patru goluri avantaj, scor 19-15.
După pauză în teren parcă a intrat o altă echipă pe teren, jucătorii de la CSU Suceava jucând extrem de modest, ca dovadă fiind faptul că în ultimele 30 de minute ale întâlnirii cu Poli Timişoara au înscris doar 11 goluri, faţă de 19 în prima repriză. În pofida lipsei de eficacitate, sucevenii au beneficiat de toate avantajele pentru a câştiga duelul cu bănăţenii. CSU Suceava a avut parte de un arbitraj bun, a beneficiat de eliminarea definitivă din joc a lui Chikovani în minutul 46, jucător care marcase 7 goluri, a avut în portarul Marocico un adevărat „înger păzitor” şi a jucat în multe rânduri în superioritate numerică. Pe faza de atac sucevenii a ratat din toate poziţiile, ba chiar şi din situaţie de unu la unu cu portarul timişorean, campioni fiind Petrea şi Preda.
Nu li se poate reproşa nimic jucătorilor care s-au „zbătut” enorm, dar care nu au găsit cele mai bune soluţii în momentele „cheie”. Le-ar fi trebuit mai mult calm şi poate mai mult noroc, nici banca tehnică a gazdelor nereuşind să-i liniştească. Cel mai elocvent moment în acest sens s-a petrecut în finalul partidei. După ce a fost condusă cu 27-25!, CSU Suceava a revenit graţie paradelor portarului Marocico şi a întors soarta partidei. Cu două minute şi jumătate înainte de fluierul final, Davidovic încearcă o pătrundere şi este contrat dur, Sânteiu fiind eliminat din joc. Având un om în plus pe teren, sucevenii au încercat să „lungească” atacul. Din nefericire, lui Petrea i-a venit o idee „creaţă” şi a încercat o pătrundere în forţă. A fost sancţionat cu fault în atac şi Poli Timişoara a egalat la faza imediat următoare. Au mai rămas 20 de secunde, aruncarea din 9 metri a lui Târzioru din ultimele secunde fiind parată de portarul timişorenilor, mingea fiind atenuată de zid.
S-a terminat aşadar 30-30 disputa dintre CSU Suceava şi Poli Timişoara şi elevii antrenorilor Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu au pierdut o şansă imensă de se distanţa la cinci puncte de Steaua în clasamentul turneului play-out. Urmează cele opt meciuri din turneul play-out, partide decisive pentru CSU Suceava în tentativa de menţinere în primul eşalon al handbalului românesc.
CSU Suceava: Marocico – Burlacu (6), Târzioru (6), Davidovic (5), Petrea (6), Sandu Mihai (4), Popovici, Alexa, Bursuc (1), Olariu, Preda (1), Trifkovic (1), I.Tcaciuc, Costea.

Rezultate înregistrate în ultima etapă a sezonului regulat:
Dinamo – HCM Constanţa 25-22
CSM Bucureşti – Ştiinţa Bacău 28-28
Minaur Baia Mare – Pandurii Tg.Jiu 30-26
CSU Suceava – Poli Timişoara 30-30
Dunărea Călăraşi – Steaua 38-29
Potaissa Turda – HC Odorhei 24-32
HC Vaslui a stat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava