Concert pascal
MOPAN Suceava

În primul meci în fața propriilor suporteri, CSU Suceava a primit sâmbătă în sala LPS vizita echipei Dunărea Călărași. Partida a fost aprig disputată, cei patru suceveni prezenți în lotul formației călărășene, Iulian Andrei, Bogdan Șoldănescu, Adi Mitrea și Răzvan Gavriloaia fiind printre cei mai buni jucători ai echipei oaspete.
Începutul partidei a fost unul mai ”cald”, spectatorii suceveni primindu-i cu aplauze pe foștii echipieri ai CSU Suceava. După acest moment din start, lucrurile s-au ”încins” și a rezultat un meci pe cinste.
În primele cinci minute s-a marcat un singur gol, pe un contraatac al celor de la Dunărea Călărași. După ce a condus cu 2-0, gruparea oaspete a pierdut un tempo și gazdele au revenit la ”timonă” cu 3-2. A fost 5-5 în minutul 15, pentru ca apoi călărășenii să preia conducerea ostilităților. Diferența din primele 30 de minute a fost făcută de interul Șania, fostul echipier al naționalei României punctând, cu ajutorul arbitrilor, de două ori în ultimele secunde de ”joc pasiv” cu două ”torpile”. Sucevenii nu au jucat deloc rău în prima repriză, dificultatea venind în fazele de joc pozițional în fața unei apărări deosebit de masive. Adevărul este că și arbitrii au judecat un pic cu jumătăți de măsură diferite cele două echipe, favorizând ușurel gruparea pregătită de antrenorul naționalei României, Aihan Omer.
Dacă în prima parte a meciului CSU Suceava a jucat bine, fiind la nivelul adversarilor lor, în partea secundă echipa antrenată de Petru Ghervan și Răzvan Bernicu a pierdut din ritm și nu a mai găsit soluții în fața defensive călărășene. Edificator a fost faptul că handbaliștii suceveni au înscris doar două goluri în 20 de minute în repriza secundă! Pe final de meci lucrurile s-au mai ”relaxat” și Dunărea Călărași a trecut de CSU Suceava cu 27-20.

Pauza partidei dintre CSU și Dunărea Călărași a constituit un moment emoționant, spectatorii aruncând pe teren cu jucării de pluș pentru ajutorarea copiilor cu autism din Suceava.
Înfrângerea nu se ”pune”, poate doar la inimă, pentru că CSU Suceava trebuie să fie în formă maximă la partidele cu contracandidatele la play-out. Gruparea suceveană a punctat la capitolul combativitate, dar a greșit foarte mult și a ratat din toate pozițiile. În modesta noastră opinie, echipa CSU Suceava trebuie să revină la stilul de circulație rapidă a mingii și la contraatac, pentru că este extrem de dificil de făcut atac pozițional în fața unor apărări masive și agresive.
Pentru CSU Suceava urmează partida de la Minaur Baia Mare, care nu contează nici ea prea mult, dar apoi vin confruntările cu Potaissa Turda și HC Vaslui în care elevii profesorilor Petru Ghervan și Răzvan Bernicu trebuie să fie ”lei”.

CSU Suceava: Spiridon, Marocico – Bursuc (3), I.Tcaciuc (1), Gavrilovic (4), Burlacu (4), Davidovic (4), Trifkovic, Popovici, Petrea (1), Costea (1), Olariu, Tîrzioru (2), S.Mihai, Eros.
Cel mai bun marcator al echipei Dunărea Călărași a fost Șania cu 7 goluri, Mitrea și Gavriloaia înscriind și ei împreună 5 goluri.

Rezultate consemnate în etapa a XVIII-a a Ligii Naționale:
CSU Suceava – Dunărea Călărași 20-27
Știința Bacău – Potaissa Turda 26-23
Poli Timișoara – HC Vaslui 34-36
CSM București – Minaur Baia Mare 25-25
Au mai rămas de jucat meciurile: Steaua – Pandurii Tg.Jiu și HCM Constanța – HC Odorhei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava