Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipa de handbal seniori a Universităţii Suceava a încheiat campania de transferuri cu doi jucători din afara ţării, mai exact un sârb şi un bosniac. Zilele trecute, oficialii clubului sucevean au ajuns la o înţelegere cu cei doi jucători, Sasa Puljizovic, din Bosnia, şi Dusan Sipka, din Serbia.
În vârstă de 27 de ani, Puljizovic provine din Bosnia Herţegovina, măsoară 1,93 metri şi joacă atât pe postul de centru, cât şi inter stânga. Bosniacul a început cariera la seniori la 20 de ani, în campionatul intern, la RK Gradacac, echipă cu care în sezonul 2009-2010 a participat în Challenge Cup, iar mai apoi a evoluat pentru RK Bjelovar (Croaţia), Bnei Herzliya (Israel), Kayserispor (Turcia) şi Handball Tirol Innsbruck (Austria).
Cel de-al doilea jucător străin adus zilele acestea la Suceava, Dusan Sipka, provine din Serbia, are 1,89 metri şi 28 de ani. Sârbul este stângaci şi evoluează de obicei pe postul de inter dreapta, dar poate fi folosit şi pe extrema dreaptă. Fost jucător al naţionalelor de juniori ale Serbiei, format la Academia Jugovic Kac, acolo de unde au plecat jucători ca Arpad Sterbik, Milorad Krivokapic, Bozo Rudic sau Predrag Vujadinovic, noul „student” Dusan Sipka a mai evoluat pentru RK Zajecar, RK Vojvodina, cu care a ieşit campion al Serbiei, şi Bnei Herzliya, din Israel, unde a fost coleg cu celălalt jucător venit la Suceava, Sasa Puljizovic.
„Am avut o listă mai mare de jucători din ţară, dar cei doi jucători sunt exact ce ne doream, la bugetul pe care ne bazăm la această oră. Am urmărit mai multe meciuri cu ei şi pot să spun că se pliază perfect pe jocul nostru în viteză, iar în plus sunt polivalenţi la linia de 9 metri. Cu cei doi am încheiat seria transferurilor şi pot să spun că suntem acoperiţi pe toate posturile, iar cu cei tineri avem şi trei jucători pe post. Aşteptăm în continuare un răspuns de la federaţie să vedem în ce ligă vom juca. Suntem susţinuţi în continuare de primarul Ion Lungu şi Consiliul Local Suceava, dar şi de USV, prin rectorul Valentin Popa, şi sper să ducem echipa din nou acolo unde a fost, între cele mai bune echipe din Liga Naţională”, a explicat antrenorul Adrian Chiruţ.
Studenţii vor reveni la antrenamente pe data de 4 iulie, iar în primă fază vor da teste fizice cu un preparator fizic cu care Chiruţ a lucrat la Dinamo şi care este şi la echipa de fotbal a clubului din Capitală.
Reamintim faptul că la CSU Suceava au revenit Adi Mitrea, BogdanŞoldănescu, Florin Ciubotariu, Adi Târzioru, George Şelaru, dar şi interul dreapta Sebastian Polocoşer de la HC Vaslui.

CSU Suceava şi-a făcut echipă pentru Liga Naţională, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava