Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, a participat, la invitația primarului Gheorghe Tomăscu, la Zilele Orașului Cajvana și Festivalul “Din stejar, stejar răsare”. „Cred că sunt peste 10 de ani de când vin cu drag la Cajvana, la acest festival. Mai cu seamă ieri, când, pe lângă cea de-a doua zi din cadrul zilelor orașului, a mai fost un motiv de sărbătoare la Cajvana, ziua domnului primar Gheorghe Tomăscu, pe care a sărbătorit-o în mijlocul comunității de care are grijă de atâția ani. Le-am vorbit căjvănarilor de pe scena festivalului despre orașul lor celebru, plin de oameni ambițioși, muncitori, răzbătători”, a spus Mirela Adomnicăi. Ea a arătat că are multe cunoștințe din țară care știu de Cajvana ca fiind localitatea cu case mari și frumoase, ca niște hoteluri sau pensiuni.

„Le-am povestit acestor cunoștințe că mulți dintre căjvănari au fost printre primi români care au plecat să muncească peste hotare. Cred că nu greșesc dacă spun că din Cajvana s-a format o parte din diaspora românească. Și mai știu că mare le-a fost dorul de casă tuturor celor plecați la mii de kilometri distanță. De aceea cred că mai toții banii câștigați cu multe sacrificii i-au investit în casele de acasă, de la Cajvana, parcă să răscumpere astfel dorul și lipsa celor dragi. Și așa a apărut Cajvana de astăzi”, a precizat deputatul PSD de Suceava.

Nu în ultimul rând, ea a precizat că de fiecare dată o bucură faptul că la festivalurile din județ participă ansamblurile de copii care duc mai departe tradițiile și obiceiurile autentice românești.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava