Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul Dumitru Mihalescul le-a solicitat ministrului comunicațiilor și societății informaționale, Petru Bogdan Cojocaru, ministrului finanțelor publice, Eugen Teodorovici și președintelui Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, Dan Ilovici să stabilească reglementări clare pentru jocurile de noroc din mediul online. Dumitru Mihalescul a arătat că legislația în vigoare cu privire la autorizarea, organizarea și exploatarea jocurilor de noroc pare să aibă un caracter relativ restrictiv, mai ales cu privire la interzicerea și sancționarea accesului minorilor în spațiile destinate organizării și exploatării jocurilor de noroc. „Când spun acest lucru, mă refer la jocurile de noroc care au un caracter clasic, fizic, desfășurate în spații comerciale cu destinație specială. Chiar și această legislație ar trebui ameliorată, având în vedere că restricțiile sunt, unele dintre ele, destul de ineficiente”, a spus Dumitru Mihalescul. El a arătat că legea interzice organizarea jocurilor de noroc în spații situate în incinta unităților de învățământ, nu și în spații aflate în proximitatea școlilor, adică peste stradă de școală.

„Dincolo de neajunsurile multiple ale Ordonanței de urgență nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, problemele pe care doresc să vi le semnalez nu vizează jocurile de noroc în format clasic, ci jocurile de noroc organizate online, pe Internet. În cazul acestora, restricțiile de acces pentru minori nu există, paginile electronice prezentând doar un mesaj cu întrebarea: <Ai peste 18 ani?>, nu există modalități de verificare a vârstei utilizatorului și nu există nici modalități de verificare a titularilor plăților virtuale”, a spus Deputatul PNL de Suceava. În aceste condiții, Dumitru Mihalescul i-a solicitat ministrului comunicațiilor și societății informaționale să-i spună care sunt măsurile pe care Ministerul intenționează să le implementeze pentru a oferi o protecție mai mare a minorilor în spațiul virtual. Mihalescul mai vrea să afle de la ministrul comunicațiilor dacă acesta a făcut demersuri pe lângă Consiliul Național al Audiovizualului în scopul interzicerii reclamelor la jocurile de noroc.

Deputatul PNL de Suceava i-a solicitat și ministrului finanțelor publice să spună care sunt modalitățile de autorizare pentru jocurile de noroc în mediul online și care sunt cerințele de protecție a minorilor pe care Comisia de autorizare le impune. „În condițiile  în care tot mai mulți consultanți fiscali atrag atenția asupra faptului că jocurile de noroc în mediul online reprezintă o modalitate eficientă de evaziune fiscală și spălare de bani, care sunt măsurile pe care Ministerul le-a implementat, în ultimul an, în vederea combaterii acestor fenomene?”, l-a întrebat Dumitru Mihalescul pe ministrul finanțelor. Nu în ultimul rând, Deputatul PNL de Suceava vrea să afle de la  președintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc să îi precizeze câte propuneri de modificare și completare a legislației din acest domeniu a înaintat Guvernului în ultimii doi ani, în condițiile în care legislația specifică prezintă multiple deficiențe în ceea ce privește protecția minorilor„Dacă aveți asemenea propuneri, vă solicit să mi le prezentați. De asemenea, vă solicit să îmi prezentați o situație detaliată a sumelor colectate, în perioada 2013-2018, în Fondul de prevenire a dependenței de jocuri de noroc, precum și a modalităților în care acestea au fost utilizate în scopul declarat”, i-a mai spus Dumitru Mihalescul președintelui Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava