Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, consideră că una dintre cele mai mari probleme ale mediului de afaceri din România, a IMM-urilor, o reprezintă accesul la finanțare, în special accesul la creditarea necesară dezvoltării afacerilor și dotării acestora cu factori noi de capital. În acest sens, Dumitru Mihalescul i-a adresat ministrului finanțelor publice, Eugen Teodorovici, prin care vrea să afle care este plafonul de garanții prin „Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM Invest România”. Mihalescul a arătat că ratele mari ale dobânzilor, dosarele de creditare extrem de stufoase, precum și neîncrederea creditorilor în planurile de afaceri ale agenților economici români au generat bariere reale în accesarea de către IMM-uri a acestei pârghii esențiale pentru dezvoltare. Deputatul PNL de Suceava a arătat că în acest context, a privit cu mare încredere prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2017, act normativ prin care se demarează „Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii – IMM INVEST România”. „Așa cum sunt definite obiectivele acestui program, el se va adresa cu precădere acelor agenți economici onești care au nevoie de sprijin și garanții din partea statului, în vederea creșterii volumului afacerilor și creșterii propriei competitivități. Analizând textul legal, nu am putut să nu constat că acesta face referire, în mai multe rânduri, la hotărârile Ministrului Finanțelor Publice (Guvernului), de a cărui decizie depinde cea mai mare parte a programului”, a spus Dumitru Mihalescul.
El a precizat că în condițiile în care plafonul anual al garanțiilor de stat acordate în cadrul programului se stabilește prin Hotărâre de Guvern, iar regulile de gestionare a plafoanelor și garanțiilor se definesc prin norme metodologice elaborate de Ministerul Finanțelor Publice, vrea să afle de la ministrul finanțelor care este plafonul de garanții pe care îl propuneți pentru anii 2018, 2019, 2020 și care este ținta de beneficiari pe care a definit-o Guvernul pentru fiecare an.
De asemenea, Dumitru Mihalescul a precizat că în condițiile în care Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 110/2017 prevede ca, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a acesteia, Guvernul să publice normele metodologice de implementare, ministrul Eugen Teodorovici trebuie să precizeze dacă acestea au fost elaborate, adoptate și publicate în Monitorul Oficial al României.
Nu în ultimul rând, deputatul PNL de Suceava i-a solicitat ministrului Teodorovici să precizeze un termen ferm de la care beneficiarii, întreprinderi mici și mijlocii, pot solicita includerea în program, pentru a  beneficia de garanțiile prevăzute de O.U.G nr. 110/2017.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava