Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, consideră că actuala coaliție de guvernare formată din PSD și ALDE compromite dezvoltarea României cu ajutorul fondurilor europene. Dumitru Mihalescul a precizat că „dacă ne-am fi luat după promisiunile PSD-ALDE”, în anii 2017-2018, în visteria României ar fi trebuit să intre peste 11 miliarde de euro, adică peste 50 de miliarde de lei din fondurile europene nerambursabile la care are dreptul România, altele decât cele care vin pentru plățile directe din agricultură.
„Banii gratuiți, pe care nu ar fi trebuit să îi dăm înapoi, ar fi trebuit să finanțeze drumuri moderne care să lege provinciile istorice ale României, în anul bucuriei naționale al Centenarului Marii Uniri, ar fi trebuit să susțină construcția spitalelor regionale și județene, ar fi trebuit să meargă în modernizarea a peste 2.000 de școli care continuă să funcționeze cu toalete din scândură”, a declarat Dumitru Mihalescul, el adăugând că „din păcate, însă, se pare că Guvernele PSD-ALDE au făcut tot posibilul să împiedice ca aceste fonduri să vină în România, fie prin incompetența miniștrilor care au condus domeniile de resort, fie prin pasivitate și neștiință, fie chiar prin dorința de a direcționa unele proiecte care se puteau face pe bani gratuiți, către bugetul național. Motivul este simplu: cele din fonduri europene sunt controlate asupra corectitudinii folosirii banilor și calității lucrărilor, în vreme ce fondurile naționale au fost tot timpul supuse batjocurii guvernanților”.
Deputatul PNL de Suceava consideră că actualul Guvern „Dăncilă-Dragnea” dă demonstrații tot mai clare că nu îi pasă de banii de la Uniunea Europeană, promovând acte normative care mai de care mai în ciuda recomandărilor și uzanțelor Uniunii.
Dumitru Mihalescul a mai spus că prin modul în care au reglementat Codul administrativ, România riscă să piardă mai bine de 500 de milioane de euro din fondurile europene disponibile pentru întărirea capacității administrative a țării. „La critica formulată  de Comisia Europeană, care ne spune că funcționarii și înalții funcționari nu trebuie puși sub comandă politică, doamna Plumb a găsit de cuviință să certe și chiar să amenințe oficialitățile de la Bruxelles. De asemenea, prin constituirea Fondului Suveran de Investiții, Liviu Dragnea ne anunță că nu va mai construi autostrăzi și spitale care au deja proiecte depuse la Uniunea Europeană, ci că le va face din banii românilor, luați din bugetul și din portofoliul celor mai profitabile companii de stat”, a explicat Mihalescul. Nu în ultimul rând, el a arătat că și legea prin care se modifică statutul Curții de Conturi și al Autorității de audit va fi de fapt cea care va conduce la sistarea tuturor plăților din fonduri europene, având în vedere că PSD și ALDE vor utiliza și această instituție ca un instrument politic de control arbitrar al fondurilor publice. „Să ne ferească Dumnezeu și de o posibilă suspendare a Președintelui României, plan care prinde contur tot mai puternic pe buzele liderilor PSD-ALDE, căci, atunci, chiar putem spune că România, în loc să se apropie și mai mult de prosperitatea europeană, a ales calea către subdezvoltare, populism și sărăcie. Este trist, însă mai este puțin și se fac 2 ani de când PSD-ALDE îi păcăleau pe români cu tot felul de promisiuni, pentru ca, în final, populația să aibă o viață mai scumpă, iar din toată creșterea economică să nu se construiască nimic durabil, pentru copiii și nepoții noștri în toată țara”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava