Concert pascal
MOPAN Suceava

Elevul Uriciuc Ioan din clasa a V-a de la Școala gimnazială „George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de Matematică, care va avea loc  în perioada 15-19 aprilie 2022 în Constanța.

Dovedind un grad ridicat de inteligență logico-matematică, preocupat de raționamente, cu o gândire lineară, atras de rezolvarea problemelor matematice fără mult efort, intuitiv și creativ,  Ioan  s-a dovedit, parafrazându-l pe  Lucian Blaga,  un îmblânzitor ce a domesticit cifrele, demonstrând că matematica nu este un doar un limbaj, ci o aventură spre drumul cunoașterii sinelui și a lumii înconjurătoare.

Am aflat de la Ioan faptul că participarea la faza națională a olimpiadei reprezintă un bun prilej de a lua contact cu un alt tip de evaluare a cunoștințelor și de a valida un mod de lucru care a deschis drumul spre performanță. Rezultatul deosebit obținut la etapa județeană l-a  bucurat și l-a responsabilizat deopotrivă, deoarece a înțeles faptul că pentru a culege roade frumoase trebuie multă muncă, perseverență și seriozitate. De asemenea, a mărturisit că speră într-un rezultat  bun și la etapa națională, dorind să răsplătească în acest fel atât munca susținută a doamnei profesoare de matematică, cât și a doamnei învățătoare, care a pus o temelie trainică în ceea ce privește formarea și dezvoltarea lui.

Doamna învățătoare Camelia-Nicoleta Uriciuc a declarat, cu emoția vădită a dascălului care l-a îndrumat cinci ani, dar și a părintelui mândru de realizările copilului său, faptul că Ioan a fost atras de matematică încă din clasele primare, aceasta fiind una dintre disciplinele preferate, calculele reprezentând un joc mereu provocator și atractiv. Spiritul competitiv și l-a dezvoltat de mic, manifestând dorința de a se autodepăși și de a-și fixa singur obiective clare și realistice. La concursurile susținute la matematică a fost mai mereu pe podium, obținând rezultate deosebite care l-au motivat în atingerea performanțelor. „Ai reușit, continuă! N-ai reușit, continuă!”, acesta este crezul lui Ioan care îi ține ambiția la cote înalte și îl face să intre în competiție cu sine însuși.

Subliniez faptul că performanța elevului se datorează doamnei profesoare Anca-Georgeta Tudose care l-a îndrumat cu multă răbdare și profesionalism.  Ioan e un copil foarte interesant, am perceput asta imediat ce l-am cunoscut din postura de profesor de matematică și de profesor diriginte. Pe cât de copilăros și jucăuș este, lucru specific vârstei sale, pe atât este de profund în gândire și logică matematică. Această profunzime nu e ușor de detectat, deoarece Ioan e genul de copil care, prinzând matematica „din zbor”, găsește cu rapiditate soluția unei probleme, îți spune repede rezultatul, omițând să înșiruie unele etape din rezolvare, care lui i se par evidente. Aici a fost puțin de lucrat cu el, să învețe cum să redacteze pașii unei rezolvări, să explice și să scrie pe foaia de hârtie toate ideile ce se rostogolesc și cresc ca un bulgăre de zăpadă în mintea lui, ducând la niște soluții ingenioase. Cred că acesta a fost și unul dintre secretele performanței de la Olimpiada Națională de Matematică, faptul că a reușit să conceapă și să redacteze niște rezolvări complete, ce i-au adus punctaj maxim la câțiva itemi, plasându-l pe primul loc în clasamentul județean. Ioan înțelege logic matematica, nu e genul de elev căruia să-i placă să abstractizeze foarte mult, aici e și plăcerea de a lucra cu el.  Trece firesc de la logic la abstract, iar soluțiile lui sunt, de multe ori, foarte interesante și surprinzătoare. O contribuție esențială la dezvoltarea logicii matematice elementare o are doamna sa învățătoare, Camelia  Uriciuc, care l-a format în clasele primare și i-a deschis orizontul către frumusețea acestei științe. Sunt mândră să formez un asemenea elev și sper ca Ioan să reprezinte mai mult decât onorabil județul Suceava la faza națională a Olimpiadei de Matematică iar drumul performanțelor sale să fie abia la început. – a mărturisit doamna profesoară.

Întregul colectiv de cadre didactice al Școlii gimnaziale „George Voevidca” și elevii îi doresc lui Ioan mult, mult  succes în bătălia finală. Indiferent de rezultat, pentru noi ești un învingător!

                                                                                 purtător de cuvânt, prof. Nistor Oltea

Elev de la Școala gimnazială „George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc, calificat la etapa națională a Olimpiadei de Matematică, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava