Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat astăzi că așteaptă răspunsuri din partea Tarom cu privire la posibilitatea deschiderii de noi curse aeriene de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” către destinații precum Barcelona, Bruxelles sau Tel Aviv. Gheorghe Flutur a făcut aceste precizări în timpul dezbaterilor pe marginea unui proiect de hotărâre pentru aprobarea contractării unui credit de 67,782 de milioane de lei, o parte din această sumă urmând să fie folosită pentru extinderea terminalului aeroportului sucevean. Flutur a precizat că o astfel de investiție este absolut necesară în condițiile în care a crescut numărul pasagerilor pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”, dar și pentru că există perspective pentru dezvoltare. El a arătat că de la începutul anului și până în prezent numărul pasagerilor a depășit cifra de 180.000 de mii, iar până la finalul anului aceasta să fie de peste 200.000. „Am montat deja un terminal din containere, însă aceasta este doar o soluție temporară. Am avut în vedere și clădirile de la Centrul Economic Bucovina, din apropierea aeroportului, sens în care am avut mai multe discuții la Guvern, Consiliul Concurenței, am așteptat un răspuns și de la Ministerul Dezvoltării. Răspunsul a fost că acele clădiri sunt încă în monitorizare PHARE”, a spus Flutur. El a adăugat că în Master Planul de Transporturi al României, Aeroportul Suceava este trecut pe locul 11 ca și prioritate, cu posibilitatea de a primi finanțări începând din anul 2024. În aceste condiții, șeful administrației județene a precizat că soluția pentru dezvoltarea aeroportului este contractarea unui împrumut din care să se finanțeze extinderea terminalului, pentru a se ajunge la o capacitate de procesare de 500 de pasageri pe oră. „Soluția este ca instituția noastră să facă investiția, iar apoi să o dea în folosință operatorului, iar acesta să plătească o redevență. De aici vine și nevoia să contractăm un credit și să trecem la construcția unui nou terminal. Asta și pentru că am discutat deja pentru noi curse, și așteptăm un răspuns de la Tarom pentru zboruri către Barcelona, Bruxelles sau Tel Aviv. De asemenea suntem în discuții avansate și pentru curse spre Memmingen, în apropiere de Munchen, și continuăm demersurile și pentru o cursă spre Polonia”, a mai afirmat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a spus că discuțiile continuă și cu alți operatori aerieni, printre care Wizz Air, pentru creșterea numărului de destinații de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Președintele CJ Suceava a subliniat că orice operator de transport aerian cu care se discută trebuie să vadă că există un plan de dezvoltare a aeroportului.

Tot astăzi, liderul consilierilor județeni ai PSD, Mihai Grozavu, a precizat că din punctul său de vedere clădirile Centrului Economic Bucovina pot fi folosite, în condițiile în care a trecut perioada în care trebuiau să aibă destinația stabilită prin proiectul finanțat cu fonduri PHARE. În același timp, consilierul PSD Dan Ioan Cușnir a întrebat dacă „vom avea vreodată” în Suceava un proiect bine dimensionat încă din fața de proiectare în care să se precizeze și care vor fi necesitățile pe viitor ale aeroportului, în condițiile creșterii numărului de pasageri.

Ca răspuns, președintele CJ Suceava a precizat că în proiectul pentru modernizarea aeroportului s-a luat în calcul creșterea numărului de pasageri, el adăugând că este foarte bine că s-a început cu modernizarea și extinderea pistei de aterizare/decolare. „Creșterea numărului de pasageri arată că se învârte roata, și că putem să facem acest credit pentru extinderea aeroportului”, a precizat Gheorghe Flutur.

După discuții, proiectul pentru contractarea creditului a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Pe lângă lucrările de extindere a terminalului aeroportului, banii din credit ar urma să fie folosiți și pentru asfaltarea drumurilor județene Frasin-Stulpicani-Ostra-Tarnița-Holda, Stulpicani – Gemenea, precum și a unei porțiuni de 3,88 kilometri a DJ 177E, la Slătioara.

Flutur a anunțat că așteaptă răspunsuri de la Tarom pentru noi curse aeriene din Suceava către Barcelona, Bruxelles și Tel Aviv, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava