Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că instituția pe care o conduce a obținut o finanțare de peste două milioane de euro pentru digitalizarea a zeci de biblioteci din județ. Gheorghe Flutur a precizat că finanțarea va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru proiectul “Biblioteca – hub digital pentru educaţie” în valoare de 10,1 milioane de lei fără TVA, depus de Consiliul Județean Suceava.

„Consiliul Județean Suceava a depus la finanțare proiectul “Biblioteca – hub digital pentru educație”, în cadrul Investiției I17 Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, Componenta 7 Transformarea digitală, din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în parteneriat cu Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc și 27 UAT-uri din Județul Suceava: municipiile Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei, orașele Siret și Cajvana, comunele Adâncata, Arbore, Bălăceana, Bilca, Dărmănești, Dornești, Drăgușeni, Fântânele, Frătăuții Vechi, Grămești, Hânțești, Horodnic de Sus, Ilișești, Izvoarele Sucevei, Moara, Panaci, Pârteștii de Jos, Poiana Stampei, Preutești, Râşca, Șerbăuți, și Todirești”, a spus Flutur. El a arătat că obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea competențelor digitale de bază.

Potrivit șefului administrației județene, principalele activități ale proiectului constau în  renovarea și echiparea cu calculatoare și echipamente tehnice a Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera” Suceava, a Bibliotecii Comunale Moara și a Bibliotecii Comunale Rîșca, pentru a fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, echiparea a 26 de biblioteci din unități administrativ-teritoriale din județul Suceava cu echipamente informatice noi sau modernizate și realizarea de cursuri de formare pentru dezvoltarea competențelor digitale a unui număr de 2.500 de locuitori din județul Suceava.

„Așa cum am mai precizat, cu ce am reușit să facem în acest an, Județul Suceava s-a validat ca fiind campion în accesarea de fonduri”, a spus Gheorghe Flutur.

Flutur anunță obținerea unei finanțări de peste două milioane de euro pentru digitalizarea a zeci de biblioteci din județ, 5.0 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava