Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la finalul vizitei de trei zile a ambasadorului SUA în România, Kathleen Kavalec, că este convins de faptul că Excelența Sa pleacă de aici cu o imagine foarte bună despre județul Suceava. Ambasadorul SUA în România și-a încheiat vizita în județ la Muzeul de Istorie și Memorialul Holocaustului din Siret. Alături de ambasadorul SUA au fost prezenți și primarul din Siret, Adrian Popoiu și directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu. Gheorghe Flutur a precizat că aceste obiective au fost amenajate printr-o investiție a CJ Suceava de circa 5 milioane de euro.

”Aici a fost reabilitată din temelii clădirea în curtea căreia se află un monument unic, un gard cu trei laturi, din cărămidă, iar pe aceste cărămizi sunt atașate plăcuțele cu numele celor peste 52.000 de evrei deportați din Bucovina în Transnistria. Acest proiect, aproape finalizat, are în interior o expoziție permanentă similară celei de la Cetatea de Scaun a Sucevei, cu dispozitive electronice care prezintă imagini din istoria orașului Siret și în special istoria dureroasă a evreilor deportați din această zonă”, a precizat șeful administrației județene.

El a adăugat că acest obiectiv sunt situate la câteva sute de metri de cele mai vechi cimitire ale evreilor din România. „Suntem convinși că va constitui un important punct de atracție pentru turiști, în mod deosebit pentru cei din Israel, interesați să cunoască istoria acestei zone. Cu acest ultim obiectiv a fost încheiată vizita extrem de consistentă a doamnei ambasador. Sunt convins că la finalul acestei vizite Excelența Sa pleacă având o imagine foarte bună despre județul Suceava, Bucovina, despre oamenii acestor locuri, despre implicarea autorităților în dezvoltarea zonei și despre faptul că la Suceava a găsit un model de stabilitate, care trebuie urmat și de alții”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Flutur la finalul vizitei ambasadoarei SUA la Suceava: „Sunt convins că Excelența Sa pleacă având o imagine foarte bună despre județ și despre faptul că la Suceava a găsit un model de stabilitate”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava