Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, participă, astăzi, la Cernăuți, la un forum internațional privind căile de comunicare către România, respectiv punctele de frontieră, drumurile de acces către frontieră și căile ferate). La întâlnire participă conducători ai Ministerelor Transporturilor din România și Ucraina, precum și șefii vămilor din cele două țări, guvernatorul regiunii Cernăuți, reprezentanți ai Comisiei Europene de la Comisariatul pentru Transporturi și Infrastructură și mai mulți posibili finanțatori ai acestor proiecte.

În cadrul întâlnirii, Gheorghe Flutur a arătat că punctul vamal Siret a fost cel mai aglomerat în ultimii doi ani. El a spus că acest punct de trecere a frontierei a fost traversat de peste 5 milioane de persoane și peste 1,5 milioane de autovehicule, din care peste 500.000 de TIR-uri. În același timp, Gheorghe Flutur a informat participanții la forum că autostrada A7, București -Suceava, a fost aprobată și că în circa două luni va fi aprobat și tronsonul Suceava – Siret. În acest context, președintele CJ Suceava a solicitat Comisiei Europene să aibă ca prioritate finanțarea autostrăzii Porubne – Cernăuți – Ternopil – Lvov – granița Poloniei, pentru refacerea vechii rute comerciale sau a unei rute „Via Carpathia”, care ar consolida și flancul estic al NATO și ar muta centrul de greutate al axei de transport Nord-Sud, suprapus cu zona Suceava – Cernăuți. El a făcut referire și la strategia celor 3 mari (Marea Egee, Marea Neagră și Marea Baltică), susținând că orașul Suceava se află la jumătatea distanței dintre Alexandroupolis (Grecia) și Gdańsk (Polonia) – circa 1.100 km până la fiecare. În final, Gheorghe Flutur a solicitat construirea de parcări pentru TIR-uri, atât în România, cât și în Ucraina, pentru evitarea aglomerării traficului, și a abordat o problemă legată de construirea unui sector de cale ferată de la Vadu Siret la Cernăuți, cu ecartament european.

Gheorghe Flutur a solicitat Comisiei Europene să aibă ca prioritate finanțarea autostrăzii din vama Siret către Cernăuți, Ternopil, Lvov și granița Poloniei, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava