Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat, astăzi, lucrările la proiectele de dezvoltare din municipiul Vatra Dornei. Gheorghe Flutur a fost însoțit de candidatul PNL pentru Primăria Vatra Dornei, actualul viceprimar Marius Rîpan, dar și de primarul Ilie Boncheș, deputatul PNL Angelica Fădor și de vicepreședintele PNL Suceava, Dumitru Pardău. După vizitele pe șantierele din Vatra Dornei, Gheorghe Flutur a apreciat faptul că acest municipiu s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, sub conducere liberală.

Flutur a spus că unul dintre șantierele vizitate este cel pentru construcția 90 de apartamente sociale. „În spate avem blocurile de locuințe sociale. E o zonă superbă în stațiunea Dorna, cu panoramă fantastică. Aici avem 90 de apartamente și mai sunt 20 pregătite pentru cei care au făcut solicitări. De asemenea, alte 70 de apartamente au fost predate deja, deci ne apropiem de 200 de locuințe. Cererea e mult mai mare, în jur de 600 – 700 de locuințe cerute de tinerii din zona Dornelor”, a afirmat șeful administrației județene. El a ținut să precizeze că are câteva mesaje pentru dorneni după ce a căzut stadiul lucrărilor din acest municipiu.

„Dragi dorneni, așa cum vă spuneam gazul metan a trecut Mestecănișul  și îl aveți aici în Vatra Dornei. Mă bucur că deja sunt câteva sute de oameni care s-au racordat la gazul metan. Urmează undeva din câte îmi dau seama încă peste 2.000 de potențiali abonați, dar și cei din industria alimentară se pot abona. Dar vreau să precizez că ne luptăm să ducem gazul în toată Țara Dornelor, spre Candreni, spre Coșna, Șaru Dornei, Dorna Arini și peste tot, Poiana Stampei. E o mare realizare asta”, a afirmat Gheorghe Flutur.

El a ținut să aprecieze în mod special investițiile pe care administrația locală le-a făcut pentru modernizarea unităților școlare „Aici avem două licee și amândouă au câte un corp nou. Unul este finalizat și unul este în curs. E vorba de reabilitare termică, schimbat geamuri, montarea de panouri fotovoltaice dar și de modernizarea laboratoarelor. Apoi avem cele trei școli gimnaziale și toate sunt modernizate și în curs de dotare cu mobilier și echipament de ultimă generație pe programe cu finanțare europeană. În Vatra Dornei sunt în jur de 1.000 – 1.100 de elevi care învață în licee și circa 1.200 de elevi în cele trei școli gimnaziale din Vatra Dornei și felicit autoritățile pentru implicare în a le asigura cele mai bune condiții”, a afirmat Flutur.  Președintele CJ Suceava a mai declarat că Primăria Vatra Dornei a avut ca preocupare și dezvoltarea serviciilor medicale, atât prin construcția unui nou ambulatoriu de  specialitate, cât și prin inițierea unui proiect pentru construcția unui nou spital. „În primul rând am venit să văd locul unde vom demara viitorul spital și îl felicit pe Marius Rîpan care ne-a prezentat o formă de proiect. Este o investiție mare, un spital care undeva va depăși 20 de milioane de euro. Primăria a construit deja un pavilion nou pentru un ambulatoriu cu 17 laboratoare unde dornenii și toți cei din Țara Dornelor pot veni să-și facă analize. Apoi avem încă două blocuri operatorii pe lângă cel existent, s-a mărit echipa de medici de la Vatra Dornei și am văzut că au adus un computer tomograf nou, ceea ce înseamnă un pas uriaș spre siguranța oamenilor din Țara Dornelor”, a mai afirmat șeful administrației județene.

Gheorghe Flutur a spus că acestea sunt doar câteva din multe investiții din Vatra Dornei, el amintind și de proiectele pentru apă canal și cele pentru modernizarea străzilor. „În Vatra Dornei avem foarte multe străzi modernizate și până acum sunt peste 40 de kilometri. Dar acum ei au încă 13 străzi care vor fi asfaltate printr-un proiect pe „Anghel Saligny”. La acestea se adaugă și lucrările pentru rețelele de apă canal. Îmi aduc aminte că în urmă cu mai mulți ani jumătate din populație era racordată la apă și canal. Acum proiectele pe care le au în implementare, care depășesc 12 milioane de euro, vor duce la undeva la 80% din populația să aibă apă și canalizare”, a mai afirmat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava