Concert pascal
MOPAN Suceava

Rapid Suceava a avut un parcurs bun în sezonul regulat 2014-2015 al seriei I a Ligii a II-a de fotbal reușind să se implice chiar în lupta pentru primul loc. Înfrângerile din partidele cu Academica Pitești și FC Voluntari au mai ”tăiat” din moralul jucătorilor și au mai calmat mințile înfierbântate care credeau că formația suceveană este pregătită pentru primul eșalon valoric. Așa cum au confirmat și cei din conducerea Rapidului și oamenii cu experiență, pentru a putea ”ataca” promovarea trebuie pregătit un complex de condiții pentru a putea evolua la cel mai înalt nivel. Dacă menționăm doar faptul că echipa suceveană nu are un teren de antrenament și că la stadionul ”Areni” peste 1.500 de spectatoi, să zicem, folosesc două toalete ecologice ne dăm seama că nu există potențial de a sta alături de grupări de calibru. Nu am comentat absolut nimic de buget pentru că este știut faptul că diferența dintre Liga a II-a și Liga I este mare.
În aceste condiții, Rapid Suceava și-a fixat ca obiectiv clasarea în final pe unul din primele trei locuri în clasament la finele acestei stagiuni, lucru rezonabil. Locul ocupat în cadrul turneului play-off era unul bun, dar jucătorii suceveni parcă nu mai aveau aceeași motivație ca în urmă cu cinci-șase runde.
Efectele lipsei de motivație s-au văzut în meciul din play-off cu Gloria Buzău, Rapid Suceava înregistrând a patra înfrângere cosecutivă după cel mai slab joc al ei pe stadionul ”Areni”.


Meciul a început de la scorul de 0-1. Gheorghiciuc a bâlbîit o minge la marginea careului în loc să o respingă, balonul a ajuns pe extrema dreaptă a atacului buzoian, a urmat o centrare bună și un șut de zile mari a lui Dedu și Gloria Buzău – Rapid Suceava era 1-0 în chiar minutul 6.
Deși a dominat primele 45 de minute, oaspeții stând la ”cutie” în propria jumătate de teren, gruparea pregătită de Bogdan Tudoreanu nu și-a creat prea multe ocazii clare de gol. De ce s-a întâmplat acest lucru? Din nou, ”veriga slabă” a fost linia mediană. Dacă lui Apostol nu i se pot reproșa multe lucruri, pentru că este singurul din formația suceveană care poate executa pe un teren dificil un corner sau o lovitură liberă, ceilalți trei componenți ai compartimentului median sucevean au fost din alt ”film” în partida cu buzoienii. Experimentatul Onciu nu a găsit cele mai bune soluții și în pofida eficienței sale la recuperare a fost inutil pe faza de atac. Au rămas ”furnicile” Sumanariu și Gheorghiciuc, jucători tineri și cu capacitate mare de efort. Gheorghiciuc se pare că se simte mai bine atunci când dă o pasă defensivă, faza de atac încurcându-l clar, cel puțin în meciul de sâmbătă. Dacă Gheorghiciuc a dat pase bune pentru fundașii centrali suceveni, Sumanariu, jucător capabil, a arătat în disputa cu Gloria Buzău că nu poate controla mingea, mingea oficială de joc, pasele sale fiind întotdeauna nepotrivite ca intensitate.
Dacă la evoluția modestă a linie de mijloc a grupării rapidiste mai adăugăm și jocul absolut neinspirat a vârfului Buziuc, atunci se poate realiza faptul că eforturile fundașilor centrali și a ”micului” Golofca au fost zadarnice contra unei formații bine organizate și care s-a descurcat pe contraatac.
Așadar, la pauza meciului Rapid Suceava – Gloria Buzău scorul era 0-1, gazdele având două situații ”palide” de a marca.
Tehnicienii suceveni au observat lipsa de forță în ofensivă și imediat după pauză l-au introdus pe teren pe ”veteranul” Mircea Negru. La psihicul jucătorilor gazdă acest lucru a contat și fundașul central Plecanciuc a egalat în minutul 54 în urma unui corner executat bine de Apostol. Pentru a impinge și mai mult atacul, antrenorul Bogdan Tudoreanu l-a introdus pe teren pe vârful Marinkovic în locul neinspiratului Sumanariu. Deși mutarea a fost bună, efectul nu a fost cel scontat. În pofida dominării clare, sucevenii s-au încurcat în driblinguri suplimentare și au încercat din nou baloane aeriene, inutile pentru Buziuc și Golofca, de exemplu.
Pe fondul lipsei de idei a ofensivei sucevene, oaspeții au prins mai mult curaj și au avut câteva ocazii imense de a marca, parte din ele rezolvate de portarul Pascal și una de transversală. Goal-keeper-ul sucevean nu a mai putut face nimic în minutul 78 când Amet, scăpat de sub supravegherea fundașilor suceveni, îi ia ”fața” și marchează cu capul. Jucătorii suceveni au acuzat șocul golului primit și la o lansare în adâncime, suspectă de off-side, Plecanciuc îl ”agață” în careu pe atacantul buzoienilor și este eliminat. Penaltiul acordat în consecință a fost ratat însă de jucătorul faultat, Drăguț.
Deși norocul se părea că a revenit în tabăra sucevenilor, mai ales că și Amet a fost eliminat în minutul 86, ultimele patru minute regulamentare plus cele patru minute de prelungire au arătat lipsa de luciditate a atacanților echipei gazdă. ”Eroul” negativ al ultimelor minute a fost Buziuc, execuțiile sale din poziții bune fiind complet neinspirate.
Așadar, Rapid Suceava – Gloria Buzău a fost 1-2 în urma unui joc slab al gazdelor. Trebuie oricum menționată și maniera de arbitraj cel puțin ciudată, cavalerii fluierului arătând minutele de prelungire chiar în momentul în care un jucător buzoian se afla pe gazon și care a mai zăcut acolo cel puțin un minut. Oricum nu credem că s-ar mai fi petrecut ceva bun pentru rapidiștii suceveni.
O parte din explicația eșecului grupării Rapid Suceava a venit după meci, la conferința de presă, din partea antrenorului Bogdan Tudoreanu.
”Să știți că ne aflăm într-o situație foarte delicată. Băieții nu sunt motivați deloc, nu au mai primit un ban demult și nu sunt concentrați la joc.
Nu mai sunt bani și dacă nu se rezolvă ceva în această săptămână nu știu cum vom încheia campionatul. Ați văzut, au apărut o sumedenie de greșeli personale care în trecut nu existau. Jucătorii noștri nu se pot concentra și este și firesc pentru că se pare că îi așteaptă un Paști cu buzunarul gol” a declarat tehnicianul sucevean.


Pentru Rapid Suceava urmează două partide în deplasare, la Brăila și Pitești și aceste meciuri necesită fonduri. Cum există restanțe la plată către jucători și alți furnizori și cum alte sume nu pot fi aprobate de Consiliul Local decât abia la finele lunii aprilie, într-adevăr lucrurile sunt complicate la Rapid Suceava.
Deși situația este problematică, este păcat de a se strica acum pe final ceva bun, așa cum a fost evoluția echipei Rapid Suceava în acest sezon competițional. Să nu uităm că spectatorii suceveni au simțit din nou cum este să aibă o formație care să câștige și să joace frumos și să ne reamintim de partide memorabile cum a fost cea din Cupa României cu Gaz Metan Mediaș și chiar cea cu Petrolul Ploiești. Trebuie făcut ceva pentru că, sinceri să fim, în acest moment în județul Suceava, echipa Rapid este cea mai valoroasă din cadrul sporturilor de echipă.
Rapid Suceava: Căt. Pascal – D. Bălan (cpt.), Ferariu, Fl. Plecanciuc, C. Spătar – G. Apostol, Onciu, Sumanaraiu – Gheorghiciuc, Buziuc, Golofca.
Rezerve: Roheţki – R.Sava, R. Soare, M. Negru, Vornicu, Marinkovici, Săvoaia
Antrenor: Bogdan Tudoreanu
Gloria Buzău: D. Sîrbu – Al. Iordache, Vlaicu, Dăniţă (cpt.), D. Ghiţă – N. Popescu, Cl. Dumitrescu, G. Marcu, D. Burlacu – M. Dedu, Al. Ioniţă
Rezerve: Stoicescu – Bobe, Drăguţ, Mitu, Ad. Ghinea, Koprindzhiyski, F. Amet
Antrenor: Viorel Ion.
Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenţi: Ovidiu Aruşoaie şi Florin Mihai Cosma (ambii din Piatra Neamţ).
Rezultate consemnate în turneul play-off al seriei I a Ligii a II-a:
Rapid Suceava – Gloria Buzău 1-2
FC Voluntari – CF Brăila 1-1
Academica Pitești – SC Bacău 2-0

Clasament play-off
1. FC Voluntari                      23 17 3 3 59-19 54
2. Academica Pitești            23 15 4 4 46-16 49
3. Rapid Suceava                  23 11 7 5 40-24 40
4. Gloria Buzău                     23 12 4 7 40-31 40
5. SC Bacău                             23 8 6 9 34-30 30
6. CF Brăila                             23 7 9 7 30-29 30

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava