• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, vrea să afle de la ministrul sănătății, Sorina Pintea, de ce s-au dublat costurile pentru construcția a opt spitale regionale și a unui spital republican în municipiul București. Într-o întrebare adresată ministrului Sorina Pintea, deputatul liberal precizează că nNecesitatea construirii a minimum opt spitale regionale de urgență și a unui spital republican întrunește nu numai consensul specialiștilor, dar și consensul politic al partidelor parlamentare. „După foarte mulți ani de ezitări și amânări, pentru primele proiecte trei spitale regionale clinice de urgență amplasate la Cluj, în Comuna Floreşti, Craiova şi Iaşi chiar s-au întreprins și demersuri concrete. Astfel, pentru aceste trei obiective de investiţii, autorităţile administraţiei publice locale au adoptat hotârâri privind aprobarea definitivă a amplasamentului. Pașii următori ar fi constat în elaborarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice, precum și în asigurarea certă a finanțării lucrărilor de construire și de dotare a noilor unități spitalicești”, a spus Ioan Balan. El a amintit că în data de 5 decembrie, Guvernul României şi Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat, acordul de împrumut privind finanţarea construcţiei a primelor trei spitale regionale de urgenţe, la Iaşi, Cluj şi Craiova. De asemenea, spune deputatul PNL de Suceava, în anul 2017, comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Crețu, afirma că există oportunitate finanțării acestor spitale din resurse financiare nerambursabile, dacă studiile de fezabilitate pentru primele trei proiecte s-ar finaliza și transmite Comisiei Europene până în luna martie a anului 2018, iar în luna noiembrie 2017, Guvernul Tudose a adoptat un memorandum, al cărui conținut nu este public.
„Analizând programul de guvernare adoptat de Parlamentul României în data de 29 ianuarie 2018, am constatat cu stupoare faptul că Guvernul își propune diferită de finanțare a acestor obiective de investiții, astfel că: ”cele mai mari investiții ale FSDI în următorii 3 ani se vor realiza în sănătate, prin construcția unui spital republican și a 8 spitale regionale. Valoarea totală finanțată din FSDI este estimata la 3,5 mld. €.” Așadar, Guvernul din care faceți parte își propune să finanțeze lucrările la spitalele regionale de urgență din bani naționali, colectați din impozitele plătite de contribuabilii români, deși există resurse financiare nerambursabile suficiente, adică finanțare gratuită, disponibilă la nivelul Comisiei Europene”, i-a transmis Ioan Balan ministrului sănătății.
Deputatul PNL de Suceava consideră că această situație generează prejudicii grave asupra finanțelor publice naționale și privează pacienții de dreptul la un tratament corespunzător în țară. În aceste condiții Ioan Balan i-a solicitat ministrului Sorina Pintea ca în condiţiile în care standardele de cost de la nivelul Uniunii Europene arată cât se poate de clar faptul că cele mai moderne spitale, de capacitate similară, construite la nivelul statelor membre, nu au costat mai mult de 200 milioane de euro, adică aproximativ un miliard de lei, cuprinzând şi dotările aferente, să-i precizeze cum a rezultat un cost total, pentru cele 9 spitale de 3,5 miliarde de euro, adică un cost mediu de cca. 390 milioane euro, adică aproape dublu. „Vă solicit să precizați dacă diferența de cost, de la 200 de milioane la cca. 390 milioane euro, reprezintă cauza majoră pentru care ați abandonat finanțarea din fonduri europene nerambursabile și ați optat pentru o finanțare din resurse interne, unde Guvernul nu dă socoteală asupra costurilor reale? De asemenea, în condițiile în care Constituția României prevede la art. 138 imposibilitatea angajării unor cheltuieli publice, fără o sursă certă de finanțare, iar FSDI este deocamdată numai un proiect abstract, încă nereglementat la nivel legislativ, vă solicit, să precizați temeiul legal în baza căruia aceste proiecte de investiții au fost abandonate”, i-a mai cerut Ioan Balan ministrlui sănătății.
Nu în ultimul rând, deputatul liberal i-a solicitat Sorinei Pintea să-i prezinte situația pe care a găsit-o, la preluarea mandatului, cu privire la nivelul de realizarea a studiilor de fezabilitate pentru primele trei spitale regionale de la Iași, Cluj și Craiova, angajament al Guvernul Tudose, stadiul negocierilor directe pe care le-au purtat autoritățile române, în ultimele 12 luni, cu oficialii Comisiei Europene pentru a primi finanțare nerambursabilă pentru construirea spitalelor dar și ce intenții are în privința memorandului de împrumut încheiat cu BEI în anul 2015, dacă îl menține sau îl anulează.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava