Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic,  avertizează preoții care cer taxe pentru înmormântare, botez sau cununie fără să aibă în spate o hotărâre a Consiliilor Parohiale că își pot pierde funcția. Ierarhul a răspuns astfel unei întrebări adresate de un enoriaș. ”Există o taxă pentru înmormântare, botez sau cununie? Sfântul Sinod prin Hotărârea 13.842 din 22 decembrie spune că preotul care cere bani de înmormântare riscă să și piardă parohia, este adevărat?”, a întrebat enoriașul.

”Pentru serviciile religioase nu există taxe stabilite prin Sfântul Sinod, cu excepția celor stabilite în unele parohii de Consiliile Parohiale. Consecințele unor taxe impuse de preot, fără o hotărâre a Consiliului Parohial, sunt dintre cele mai severe (pierderea funcției de paroh, mutarea din acea parohie, suspendarea din slujire etc.)”,  a răspuns IPS Calinic.

IPS Calinic avertizează preoții care cer taxe pentru înmormântare, botez sau cununie fără o hotărâre a Consiliilor Parohiale că își pot pierde funcția, 7.0 out of 10 based on 29 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (29 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava