Concert pascal
MOPAN Suceava

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a fost solicitat  de către un enoriaș să elibereze Biserica Ortodoxă Română de cei care-i fac mult rău. ”Înaltpreasfințite Calinic, vă mulțumesc din suflet pentru curajul pe care-l arătați în a apăra ORTODOXIA exact așa cum am moștenit-o de la Sfinții Părinți, după rânduiala corectă canonică și dogmatică. Vă rog să nu vă lăsați intimidat de ….. din sânul Bisericii Ortodoxe Române, gen …..și să mergeti pe aceeași linie. Preoții cărora nu le convine linia trasată de dumneavoastră se pot retrage, ori sunt preoți și slujesc cu timp și fără timp, ori să se retragă și să-i lase pe alții care au făcut vocație din preoție și nu meserie. Și încă ceva, faceți ce puteți și eliberați Biserica Ortodoxă Română de cei 4 menționați mai sus, că mult rău au făcut Bisericii, numai ceartă, dezbinare între ierarhie, cler, credincioși, călcare a canoanelor, inovații etc., văd că oamenii aceștia nu se lasă până nu dezbină Biserica din interior, cât mai sunt tolerați???, au ajuns să-i iubească pe eretici și schismatici și să critice tot ce-i ortodox”, a scris enoriașul.

IPS Calinic: ”Biserica nu trebuie să scape de cineva anume, ci trebuie să se roage pentru toți fiii ei, botezați în numele Sfintei Treimi, chiar dacă unii sunt mai nonconformiști”

”Sunt intelectuali care susțin lucrarea Bisericii în complexitatea ei și sunt intelectuali care critică și/sau se opun vehement acestei lucrări, cum ar fi cei care s-au înfrățit împotriva construirii Catedralei Mântuirii Neamului. Și mai există o categorie de intelectuali, cei indiferenți la tot ce înseamnă Biserica. Biserica nu trebuie să scape de cineva anume, ci trebuie să se roage pentru toți fiii ei, botezați în numele Sfintei Treimi, chiar dacă unii sunt mai nonconformiști; să-l convertească pe Saul în Pavel, pe Simon în Petru și pe Avram în Avraam. Acesta este rolul Bisericii în relație cu fiii ei duhovnicești”, a răspuns IPS Calinic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava