Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă, 2 martie, începând cu ora 9.00, sala de sport a Complexului Unirea va fi gazda unei interesante competiții juvenile. Este vorba de Cupa Sucevei la lupte greco-romane, o întrecere la care sunt așteptați luptători în afirmare din țara noastră și nu numai. Evenimentul, care se anunță unul de top din toate punctele de vedere, este organizat de Asociația Progresistă Pro Excelență, în parteneriat cu Asociația Județeană de Lupte.

Reputatul antrenor Valerică Gherasim, directorul tehnic al competiției, a mărturisit că la întrecerea de la Suceava vor participa peste 130 de sportivi de la cluburi precum Ceahlăul Piatra Neamț, CS Botoșani, CSM Medgidia, AS „Micul Luptător” Călărași, Academia de Lupte „Ghedeon” Ipotești, Zimbrul Siret, CSM Bucovina Rădăuți, CSȘ Rădăuți, LPS Suceava și CSM Suceava.

„Ne bucurăm să anunțăm că evenimentul de la Suceava a devenit unul internațional, în condițiile în care a confirmat prezența și clubul din Ialoveni, un centru de lupte cu mare tradiție din Republica Moldova. Ne așteptăm la o competiție foarte tare, întrucât un concurs de asemenea amploare nu a mai avut loc la Suceava de peste 25 de ani, mai exact din 1999.”, a declarat Valerică Gherasim.

Întrecerea, care se va derula sub mottoul „Îndrăznește să visezi. În inima fiecărui copil se ascunde un campion”, va avea în program concursuri de copii (născuți între anii 2014 și 2016 – categoriile de greutate 30, 40, 50 și 60 de kilograme), juniori IV (născuți între anii 2011 și 2013 – categoriile de greutate 32, 36, 40, 44, 52 și 56 de kilograme), și juniori Under 15 (născuți în anii 2009 și 2010 – categoriile de greutate 38, 52, 57, 62, 68 și 75 de kilograme).

Omul care a venit cu ideea organizării acestui eveniment este George Andronic, fost luptător la CSM Suceava, în prezent om de afaceri.

„Luptele greco-romane și disciplina care călăuzește acest frumos sport m-au ajutat să devin persoana care sunt astăzi. Prin organizarea Cupei Sucevei ne-am propus să readucem în atenția publicului de la noi din oraș luptele greco-romane. Pe fani îi așteptăm în număr mare tribune, pentru că tinerii de la cele șase cluburi din județ au nevoie de încurajări în drumul lor spre marea performanță. Vă asigur că va fi un eveniment bine pus la punct, făcut din dragoste pentru sport, în care micii luptători vor avea momentul lor de glorie, iar spectatorii vor avea parte de multe surprize, inclusiv o tombolă”, a declarat directorul de concurs George Andronic.

Disciplina lupte greco-romane este un sport cu o mare tradiție în județul Suceava și a produs de-a lungul timpului mari campioni, adevărate legende, precum Ștefan Rusu, Ilie Matei, care sunt invitați de onoare ai evenimentului de sâmbătă, Ioan Grigoraș, Ion Irimiciuc, Ovidiu Croitoru sau George Rotari, ce au adus cinste României pe marile arene internaționale.

Lupte. Participare numeroasă la Cupa Sucevei, 6.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (2 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava