Concert pascal
MOPAN Suceava

În cadrul activității „Le chanteur du mois/Cântărețul lunii”, Alianța Franceză din Suceava vă invită să descoperiți în luna martie o nouă voce din peisajul muzical francofon: Magali Lucie. Evenimentul online va avea loc miercuri, 6 martie 2024, începând cu ora 18:00, și se adresează publicului larg, tuturor celor pasionați de muzica franceză și francofonă.

Originară din Troyes și pasionată de muzică încă din copilărie, Magali Lucie porneşte în călătoria muzicală la vârsta de 8 ani, când începe să studieze clarinetul urmat, la vârsta de 12 ani, de studiul pianului. În timpul cursurilor sale de muzicologie de la Reims, îşi descoperă vocea de soprană şi începe drumul către o carieră muzicală impresionantă. După încheierea studiilor, se specializează în canto liric, cu o preferinţă pentru madrigalele renascentiste, ariile baroce și cele mozartiene, care se potrivesc perfect registrului său muzical.

Scena este un loc familiar pentru Magali : încă din tinerețe, a cântat în orchestra de armonie cu clarinetul său, a cântat în coruri pentru copii, iar apoi ca soprană solistă în concerte clasice. În 2016, Magali Lucie explorează repertoriul muzicii ușoare, experimentând diverse genuri muzicale, cu spectacole de cover-uri (Barbara, Vian, Brassens, Ferrat, comedii muzicale etc.). Cântatul cu vocea sa naturală, explorarea registrelor sale vocale, dar şi a diferitelor registre muzicale, constituie specificul acestei tinere cântăreţe franceze.

Magali Lucie începe să compună primele sale cântece în timpul perioadei de izolare din pandemie, când creează piesa „Au clair de ma bulle”, care va da numele primului său album, lansat în iunie 2020. Extrase din acest album precum şi informaţii suplimentare despre universul muzical al lui Magali Lucie pot fi consultate pe site-ul său oficial: https://www.magalilucie.fr/.

Pentru a participa la evenimentul online dedicat promovării cântecului francez și francofon, publicul sucevean este invitat să acceseze link-ul: https://meet.google.com/agg-qnra-qst.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava