Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Nistor Tatar, a declarat că educaţia şi sănătatea sunt priorităţi în Rădăuţi şi sunt domenii pe care le va sprijini cu precădere.

Tatar a arătat că în calitate de primar va acorda o atenţie sporită medicilor de familie din municipiu, dar în acelaşi timp va acţiona pentru ca Spitalul Municipal Rădăuţi să devină mai performant.
El a spus că va acorda tot sprijinul necesar funcţionării în condiţii cât mai bune a cabinetelor medicilor de familie, care reprezintă temelia sistemului sanitar şi sunt cei mai apropiaţi de locuitori.

Totodată, Nistor Tatar a explicat că doreşte ca Spitalul Municipal Rădăuţi să fie mai performant, prin creşterea calităţii serviciilor medicale oferite, mărirea gradului de satisfacţie al pacienţilor, dar şi diversificarea gamei de servicii medicale oferite populaţiei şi creşterea gradului de complexitate a acestora, ceea ce se poate face, în principal, prin investiţii în aparatură medicală de investigaţii şi de intervenţii de înaltă performanţă, dar şi prin motivarea personalului medical.

În ceea ce priveşte educaţia, programul de primar al lui Nistor Tatar prevede creşterea responsabilităţii Primăriei în asigurarea unui învăţământ de calitate care să conducă la rezultate foarte bune ale elevilor.

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi a explicat că, în prezent, şcolile şi grădiniţele sunt supraaglomerate, suprasolicitate şi se învaţă şi în două schimburi, iar în ceea ce priveşte finanţarea, aceasta este tot mai mult lăsată pe seama părinţilor sau comitetelor de părinţi.

„Din acest motiv, eu vreau ca Primăria să fie cea care să asigure finanţarea necesară funcţionării colegiilor, şcolilor şi grădiniţelor din municipiu, să fie achiziţionate toate dotările pentru un învăţământ modern”, a spus Tatar.
El susţine că şcoala şi grădiniţa trebuie să fie cât mai aproape de locuinţa elevilor, iar prioritar este să fie găsite soluţii să se înveţe într-un singur schimb.

„Calitatea procesului didactic va fi sporită atât prin asigurarea unor condiţii excelente de studiu cât şi prin stimularea muncii cadrelor didactic, prin aplicarea standardelor europene în educaţie”, a subliniat Nistor Tatar.
În programul candidatului PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi sunt prevăzute finalizarea a două grădiniţe, una în localul şcolii Obor, una în zona Habitat şi se va construi şi o creşă cu program prelungit pentru copii.
„Vom face parteneriate cu colegiile de prestigiu din municipiu pentru ca elevii din anii terminali să fie implicaţi în acţiuni de voluntariat ale municipalităţii, în special cele sociale, de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate, dar să şi participe la proiecte de practică în Primărie”, a conchis Nistor Tatar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava