Muzeul Bucovinei

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu a avut, miercuri, 19 iunie, o întrevedere cu reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, a cărei principală temă a fost aderarea României la OCDE, ca membru cu drepturi depline. Oficialii organizației se află la Bucureşti pentru a face o evaluare a impactului reformelor structurale asupra productivităţii şi competitivității economiei româneşti.

Oficialii OCDE şi reprezentanţii MMACA au discutat despre importanţa corelării politicilor guvernamentale cu realităţile economice, în vederea îmbunătăţirii climatului investiţional şi a obţinerii unei dezvoltări durabile, bazate pe productivitatea şi competitivitatea companiilor româneşti.

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu a reiterat, cu acest prilej, angajamentul ferm al României de a deveni ţară membră OCDE. „Suntem încredințați că integrarea țării noastre va aduce o contribuție valoroasă acestei structuri. Priorităţile OCDE privind promovarea reformelor structurale sunt în deplină concordanţă cu interesele României”, a spus oficialul român, care a amintit, totodată, că România cooperează deja cu Organizaţia în cadrul mai multor grupuri de lucru pe întreprinderi mici şi mijlocii şi antreprenoriat.

Paula Pîrvănescu a prezentat reprezentanţilor OCDE demersurile Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat de susținere a creșterii economice prin stimularea dezvoltării mediului de afaceri, atât prin programele de susţinere a IMM-urilor (Programul de internaționalizare, programul Start-Up Nation, programul de microindustrializare), cât și prin diferite alte structuri de suport al afacerilor, ca incubatoarele şi acceleratoarele de afaceri, clusterele inovative, centrele de inovare, parcurile industriale şi tehnologice. Legea prevenirii, legea privind parteneriatul public-privat, legea incubatoarelor au fost, la rândul lor, supuse atenţiei delegaţiei Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Menţinerea trendului ascendent al investițiilor străine rămâne, de asemenea, o prioritate a Executivului român, secretarul de stat Pîrvănescu informând, cu acest prilej, asupra obiectivului de promovare a proiectelor românești de investiții strategice în parteneriat public-privat selectate de guvernul român.

Oficialii OCDE au apreciat multitudinea şi diversitatea programelor prin care MMACA facilitează accesul companiilor pe piaţă, manifestându-şi interesul de a le cunoaşte pe fiecare în parte.
Aderarea României la OCDE este un obiectiv strategic al politicii externe române, inclus în actualul program de guvernare. România şi-a depus oficial candidatura pentru aderarea la OCDE cu ocazia exercițiilor anterioare de extindere, respectiv în aprilie 2004 şi noiembrie 2012 şi a reînnoit-o în 2016 şi 2017.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava