MOPAN Suceava

Un preot sucevean este acuzat de un enoriaș că  a ”deraiat” de la principiile  credinței și moralității. Enoriașul i-a relatat situația arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, cerându-i să ia măsuri.

”Cu respect și în lumina responsabilității mele spirituale, doresc să vă aduc la cunoștință o situație îngrijorătoare care afectează credința și moralitatea în parohia noastră. Am fost informat recent despre îndemnul preotului … din Parohia … de a promova …, … care, conform informațiilor mele, conține elemente care contravin valorilor sistemului și credinței ortodoxe. Această acțiune mă îngrijorează profund, deoarece un duhovnic ar trebui să îndrume credincioșii pe calea credinței și a moralității, nu să îi încurajeze să abordeze conținut care poate influența negativ valorile morale ale credinței noastre. În calitate de membru al acestei comunități și de credincios al Bisericii Ortodoxe, simt că este important să vă informez despre această situație și să vă rog să acționați în consecință. Este esențial ca preoții să fie modele de integritate și să promoveze valorile creștine autentice în toate acțiunile lor. Vă rog să luați în considerare această problemă cu seriozitate și să inițiați măsurile necesare pentru a investiga această situație și a îndruma parohia noastră către calea adevărului și a dreptății. Este imperativ să protejăm integritatea și moralitatea comunității noastre și să ne asigurăm că acțiunile preoților sunt în concordanță cu învățăturile Bisericii și cuvântul lui Dumnezeu.  Vă mulțumesc pentru atenția acordată acestei chestiuni și pentru grija dvs. față de credincioșii noștri”, a scris enoriașul.

”Sesizarea dumneavoastră a fost trimisă spre cercetare inspectorului bisericesc. Neîntârziat, veți fi contactat!”,a  răspuns IPS Calinic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava