Concert pascal
MOPAN Suceava

Prezența unui preot sucevean la hramul Catedralei Arhiepiscopale din Kosice a fost criticată de unii enoriași. ”Dacă …… e săracă și nu sunt ……, părintele …… cum de se deplasează în Slovacia? De ce s-a întâlnit cu ……, care a stat sub ….. până anul trecut, iar …… este criticat de …….? El și însoțitorii săi sunt …..? A avut binecuvântarea dumneavoastră? Biserica Ortodoxă Română nu păstrează ….. în privința ……? Puteți oferi, vă rugăm, un punct de vedere din partea părintelui, mai ales că este ……?”,  i-a scris o enoriașă arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic.

”Cu privire la întrebările dumneavoastră, vă informăm că deplasarea părintelui despre care faceți vorbire s-a făcut cu aprobare, la invitația Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Gheorghe de Michalovce și Kosice din Biserica Ortodoxă a Ținuturilor Cehiei și Slovaciei de a participa la sărbătorirea hramului Catedralei Arhiepiscopale din Kosice. Biserica Ortodoxă Română  promovează dialogul și relațiile frățești cu alte Biserici Ortodoxe canonice, Arhiepiscopia de Michalovce și Kosice primind anul acesta, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din partea Mănăstirii Sihăstria Putnei, părticele din moaștele Sfinților Sila, Paisie și Natan. În chestiunile bisericești internaționale, Biserica Ortodoxă Română își menține neutralitatea, îndeamnă la păstrarea unității în credință și la dragoste între frați și promovează dialogul și colaborarea între Bisericile Ortodoxe.

Pentru detalii suplimentare sau un punct de vedere mai specific, vă sugerăm să îl contactați direct pe părintele la care faceți referire”, a răspuns IPS Calinic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava