Concert pascal
MOPAN Suceava

O delegație formată din reprezentanți ai mai multor unități administrativ teritoriale din județul Suceava s-a aflat pentru patru zile într-un schimb de experiență la Bruxelles, la Parlamentul European. Printre cei care au făcut parte din echipă s-a numărat și primarul de Șcheia, Vasile Andriciuc. El a subliniat că inițiativa a aparținut președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care vrea să pregătească o nouă generație de oameni pentru administrațiile locale. ”Am avut cinstea și onoarea să fiu acceptat în delegația care a fost plecată la Bruxelles,  o delegație formată sub patronajul domnul președinte Gheorghe Flutur iar cel care ne-a găzduit și ne-a orientat a fost domnul europarlamentar Vasile Blaga. În acest grup au fost prezenți vreo 3-4 primari mai tomnatici și în rest spre surprinderea mea au fost primari tineri, viceprimari tineri, consilieri tineri, oameni foarte bine pregătiți. Vreau să aduc deplina satisfacție inițiativei președintelui Gheorghe Flutur pentru că pregătește o nouă generație în unităile administrativ teritoriale”, a  spus Andriciuc.

El a menționat că Vasile Blaga le-a prezentat într-un mod foarte realist situația clară a Uniunii Europene,  modul în care directivele sale influențează viața în țările membre dar și mecanismele pregătirii bugetului Uniunii, buget care va fi aprobat în cursul lunii octombrie. Un interes mare al celor din delegația suceveană l-a reprezentat modul de accesare a fondurilor europene și ce trebuie să facă fiecare pentru a beneficia de cât mai mulți bani de la Uniunea Europeană. Primarul Andriciuc s-a arătat încântat că la Bruxelles au fost invitați și câțiva primari din Republica Moldova inclusiv primarul comunei Costești care se va înfrăți cu comuna Șcheia precizând că acolo s-au pus la punct relații de colaborare între localități din Suceava și din țara vecină.

Vasile Andriciuc a ținut să evidențieze faptul că mai tinerii săi colegi sunt oameni foarte bine pregătiți și cu dragoste pentru a învăța subliniind că viitorul administrației locale din județul Suceava se află pe mâini bune. ”Trebuie să scoatem în evidență că cine  ne înlocuiește sunt oameni foarte bine pregătiți. Comunele care au votat tineri să știți că nu au greșit. Sunt oameni bine pregătiți profesional și dornici să facă administrație și să îmbunătățească nivelul de trai al oamneilor. În afară de pregătirile lor de specialitate, facultăți, stăpânesc foarte bine 2-3 limbi străine și au o dorință nemaipomenită  de a se perfecționa din punct de vedere administrativ”, a spus Andriciuc.

El a ținut să mulțumească președintelui Flutur pentru inițiativă, eurodeputatului Vasile Blaga pentru găzduire și sfaturi dar și lui Alexandru Șalup, consilier la cabinetul lui Gheorghe Flutur. ”Au fost patru zile de experiență frumoasă. Vreau să scot dată în evidență interesul PNL de face cunoscut celor din teritoriu ce înseamnă UE. Doresc să mulțumesc președintelui Gheorghe Flutur pentru inițiativă,  eurodeputatului Blaga și nu în ultimul rînd domnului Șalup  care a arătat pe lângă acel elan tineresc, seriozitate,  punctualitate și pricepere și calități de excelent comunicator. Ca să mă exprim așa mai plastic a fost ca o cloșcă care a avut grijă de puii săi”, a încheiat primarul de Șcheia.

Primari și viceprimari suceveni la instruire la Parlamentul European. Primarul Andriciuc: ”Apreciez  inițiativa președintelui Flutur de a pregăti o nouă generație în administrație” (foto), 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava