Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernatorii statelor Carolina de Nord și Carolina de Sud, Roy Cooper și Henry McMaster, au salutat trecerea a 100 de ani de la Marea Unire emițând proclamații de felicitare în care sunt remarcate realizările României și faptul că țara noastră este un prieten apropiat, de încredere și partener al Statelor Unite, relațiile dintre cele două țări fiind bazate pe valori comune.

“Legăturile dintre statul Carolina de Nord și România s-au dezvoltat și sunt din ce în ce mai diverse datorită extinderii comerțului bilateral, a programelor educaționale și a comunității deschise de tineri americani și români care se angajează liber în inovație și antreprenoriat”, se arată în textul proclamației emise de către guvernatorul statului Carolina de Nord.

De asemenea, în proclamația emisă de guvernatorul statului Carolina de Sud, se menționează faptul că “Marea Unire a românilor a condus la consolidarea unui stat modern, inspirat de principiile libertății, democrației, libertății economice și progresului social”.

Emiterea proclamațiilor de către cele două state a fost salutată de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, care a apreciat mesajele transmise de către cei doi guvernatori. “Proclamațiile onorează un moment crucial al evoluției țării noastre: Marea Unire de la 1918. Pentru ca unirea tuturor românilor într-o singură țară să fie posibilă, a fost nevoie inclusiv de contribuția  președintelui SUA de atunci,   și a românilor din America, uniți într-o singură organizație sub conducerea căpitanului transilvănean Vasile Stoica”, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Carolina de Nord este cel de al 22-lea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială, iar statul Carolina de Sud este cel de al 23-lea stat care emite un document similar.

Informații suplimentare:

Statul Carolina de Nord a devenit, în noiembrie 1789, cel de al 12-lea stat care a ratificat Constituția SUA. Capitala statului este Raleigh, însă cel mai populat oraș este Charlotte, al treilea cel mai mare centru bancar din SUA, după New York și San Francisco. Carolina de Nord este unul dintre cei mai mari producători de mobilă, tutun, cărămidă și textile din Statele Unite. Milioane de turiști sunt atrași anual în stat de unele dintre cele mai frumoase plaje din SUA, Outer Banks, și de Munții Apalași. În Carolina de Nord se află cea mai veche universitate de stat din SUA, înființată în 1789. În 1903, Frații Wright au efectuat în Carolina de Nord primul zbor motorizat care a avut succes.

Statul Carolina de Sud a fost cel de al optulea stat care a ratificat Constituția SUA, în mai 1788. Capitala statului este Columbia, iar orașul cu populația ce mai mare este Charleston. Carolina de Sud este un mare producător de piersici, tutun, bumbac, produse lactate, orez și soia.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava