Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Local și Primăria Fălticeni în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Suceava, Clubul Copiilor Fălticeni, Protoieria Fălticeni, ACS „Şomuz Fălticeni” şi ACS „Nada Florilor” şi S.C. Yannis Baby – Park Botoşani SRL Botoşani organizează în perioada 15-23 iulie ”Zilele Municipiului”.  Programul pregătit de organizatori este unul amplu și bogat pornind de spectacole de muzică populară și ușoară, competiții sportive și activităţi religioase. Concertele de muzică ușoară îi vor avea ca protagoniști pe Diana Matei & Taraful Cleante, Petre Ştefan, Proconsul, Yanis Pavel, Antonia și Nicoleta Nucă iar cele de muzică populară pe Doina şi Ciprian Petroaie, Maria Luiza Mih&Ceteraşii din Maramureş, Maria Tanasă și Grupul Balada, Mihaela Apostol, Anastasia și Teodora Seserman, Patricia Aniculăesei, Jaqueline Andreea Ungureanu, Lenuța Rusu și Grupul Moldava, Grupul Micii Răzeși. Pe lângă aceștia vor evolua și tinere talente locale. Toate concertele vor avea loc pe scena amplasată la Baza de Agrement ”Nada Florilor” începând de marți până joi, 20 iulie.

Competițiile sportive vor debuta pe 15 și 16 iulie când sălile de sport de la Colegiul „Mihai Băcescu” şi Colegiul „Vasile Lovinescu” vor găzdui unul din cele mai mari turnee de tenis de masă ca număr de participanţi, peste 250, inclus în Circuitul AMATUR. Pe terenul cu zgură de la Baza de Agrement „Nada Florilor” va fi organizat sâmbătă, 15 iulie, un turneu tenis de câmp pentru copiii, „Cupa Municipiului Fălticeni”, ajuns la ediţia a X-a. A doua zi, în aceeaşi locaţie se va desfăşura Turneul tenis de câmp Old Boys, „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia VIII-a.

În program sunt incluse și alte două competiţii cu tradiţie: Cupa „Mămicilor” la tenis de câmp, pe 17 şi 18 iulie şi meciul de fotbal, old – boys (’80-’90), între fostele glorii ale fotbalului, care se va desfăşura sâmbătă, 22 iulie, începând cu ora 11,00, pe stadionul „Tineretului”.

Ca activitate religioasă cea mai importantă rămâne procesiunea cu sfintele moaşte ale Sfinţilor Epictet şi Astion, ocrotitori ai municipiului Fălticeni organizată de Primărie alături de Protopopiatul Fălticeni. Primarul Gheorghe Cătălin Coman a ținut să precizeze că programul de  ”Zilele Municipiului Fălticeni” cuprinde activități dedicate tuturor categoriilor de consumatori ai actului de cultură şi divertismentului

„Continuăm tradiţia unor manifestări cum ar fi „Nunta de Aur”, prin care sărbătorim, pe 20 iulie, ora 16,00, la Catedrala „Învierea Domnului”, cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie în acest an. Suma necesară pentru premierea celor 60 de cupluri provine din sumele încasate din taxa specială pentru oficierea căsătoriilor, restul cheltuielilor fiind acoperite din bugetul local. Pentru al zecelea an consecutiv, avem premierea elevilor din învăţământul preuniversitar fălticenean, care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare – etapa naţională, a profesorilor care i-au pregătit pentru obţinerea acestor performanţe şi a elevilor care au obţinut medii mai mari de 9,00 la examenul de Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională.  Pe 20 iulie va avea loc o nouă ediţie a Concursul Interjudeţean de Folclor „Şezătoarea copiilor”, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Suceava şi Clubul Copiilor Fălticeni. Concursul este destinat formaţiilor de obiceiuri populare (cu excepţia celor de iarnă), ansamblurilor folclorice, fanfarelor de copii, tarafurilor, grupurilor instrumentale, grupurilor vocale, grupurilor vocal-instrumentale, formaţiilor de jocuri populare şi jocurilor din folclorul copiilor şi va reuni la Fălticeni peste 300 de profesori şi elevi din toată ţară.

Partea de spectacole o realizăm cu sprijinul artiştilor locali, formaţii artistice din judeţul Suceava, dar şi invitaţi cunoscuţi din ţară”, a completat Coman. ”Zilele Municipiului Fălticeni” se vor încheia cu expoziția de mașini de epocă „Roţi legendare” realizată în colaborare cu Retromobil Club România care va avea loc în parcarea de pe Str. Republicii (în faţa ANAF), duminică, 23 iulie. De menționat că începând cu data de 15 iulie, pe Stadionul „Nada Florilor” va fi organizat un parc de distracţii iar în perioada 18 – 20 iulie,vor aveaaloc Târgul de Antichităţi și Târgul meşterilor populari. Manifestările se vor încheia cu un foc de artificii.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava