Concert pascal
MOPAN Suceava

Unul dintre cele mai importante obiceiuri pe care trebuie să ți le formezi pe timp de vară, este acela de a te proteja de soare. Aplicarea cremei de protecție este o practică de bază. Totuși, nu este suficientă. Ai nevoie și de anumite accesorii pe care să le porți în mod constant pentru siguranța proprie.

Trebuie să ai grijă de sănătatea ta într-un mod eficient. În acest articol îți vom recomanda articolele potrivite pentru a te proteja de lumina soarelui și vom preciza avantajele acestora.

  1. Ochelari de soare

Expunerea îndelungată la razele UV poate duce la complicații majore la nivelul ochilor. Este important să achiziționezi ochelarii de la surse de încredere pentru a te asigura de calitatea lor. O pereche de ochelari de slabă calitate nu îți va proteja ochii suficient. Există câteva aspecte importante la care să fii atent atunci când cumperi acest accesoriu:

  • pe rame trebuie să fie inscripționat marcajul CE, lucru ce confirmă faptul că lentilele corespund standardelor europene
  • categoria de filtru trebuie să fie de 0 la 4
  • lentila ochelarilor trebuie să blocheze 99-100% din razele UV

De asemenea, culorile lentilelor sunt un aspect pe care trebuie să îl alegi cu grijă. Lentilele negre sau gri sunt recomandate în momentul în care stai la soare. Culorile portocaliu, galben și albastru sunt potrivite pentru lentilele ochelarilor purtați în timpul condusului. Este important de menționat faptul că lentilele de culoare închisă nu asigură o protecție mai bună decât cele deschise la culoare. Protecția pe care o oferă ochelarii este asigurată de filtrul încorporat în lentile. Persoanele care au ochelari de vedere pot face la comandă un atașament care să servească drept protecție împotriva soarelui.

Pe lângă funcția de protecție, ochelarii de soare sunt și un accesoriu vestimentar. Prin urmare, aceștia trebuie aleși și în funcție de forma feței. Totuși, unele perechi de ochelari îți vor veni bine, iar altele nu. Trebuie să descoperi care sunt modelele potrivite stilului și trăsăturilor tale. Pentru a afla acest lucru este esențial să probezi mai multe perechi, până găsești câteva care îți plac. Primul lucru la care ar trebui să fii atent sunt ramele. Sunt elementul cel mai proeminent al unei perechi, iar acestea încadrează fața și influențează aspectul întregii fețe.

În funcție de forma pe care o are fața ta, există câteva tipuri de ochelari de soare care se potrivesc în mod deosebit:

  • fața ovală – pentru fața ovală sunt recomandați ochelarii cu rame late. Forma lor trebuie să fie dreptunghiulară sau rotundă, un exemplu fiind modelul clasic de ochelari Ray Ban.
  • fața rotundă – feței rotunde i se potrivesc cu preponderență 3 tipuri de ochelari: cat eye(ochi de pisică), fluture sau pilot. Cu ajutorul acestor perechi fața va căpăta impresia că este mai îngustă.
  • fața în formă de diamant – deoarece este o formă mai puțin întâlnită s-ar putea să găsești mai greu un model pe gustul tău. Totuși, ramele cat eye se vor potrivi.
  • față pătrată – este recomandat să eviți perechile cu rame dreptunghiulare sau pătrate, dat fiind faptul că îți vor accentua și mai tare trăsăturile. În schimb, orice ochelari de soare cu o formă rotunjită îți vor veni de minune.

 

  1. Bucket hat (pălărie în formă de găleată)

Acest model de pălărie a devenit tot mai popular în ultima vreme, datorită avantajelor sale cu privire la potrivirea vestimentară și protecția împotriva soarelui. Bucket hat este un accesoriu care protejează fața de razele soarelui până la nivelul bărbiei. Este un articol vestimentar versatil deoarece poate fi purtat într-o varietate de culori, modele și materiale. Se potrivește cu mai multe tipuri de ținute, de la cele casual până la cele puțin mai elegante. De exemplu, o pălărie din denim este foarte potrivită pentru o ținută de zi cu zi. Pe de altă parte, pălăriile din catifea pot fi asortate cu o ținută ceva mai elegantă.

Dacă vrei un bucket hat strict pentru protecția împotriva soarelui este recomandat să alegi una din bumbac sau pânză. Aceste materiale sunt respirabile și asigură circulația aerului. Prin urmare, nu va exista o acumulare excesivă de căldură la nivelul capului. De asemenea, pălăria protejează și împotriva vântului. Marginea sa oprește particulele de praf să îți intre în ochi, iar forma pe care o are oferă siguranța faptului că nu o vei pierde în timpul unei rafale mai puternice.

Faptul că este practic, ușor de purtat și de transportat sunt alte avantaje ale acestui tip de pălărie. Materialele din care este fabricată pălăria sunt flexibile, astfel este ușor să o îndoi și să o porți în buzunar sau rucsac.

Accesoriile care te protejează de soare sunt necesare în timpul verii. Fii pregătit și nu uită să le iei cu tine de fiecare dată când ieși afară. De asemenea, amintește-ți să rămâi hidratat și să bei apă în mod constant.

Protecție și confort - Descoperă cum să te protejezi eficient de lumina soarelui, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava