Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Rapid Suceava a avut un debut bun de sezon competiţional reuşind două trei rezultate de excepţie, 2-1 pe terenurile celor de la FC Botoşani şi respectiv Dinamo II şi 2-1 cu Farul Constanţa. Din păcate, în ultimele două runde a evoluat modest mai ales pe faza de atac, nu a mai marcat niciun gol în disputele cu CS Buftea şi Chindia Târgovişte şi în consecinţă nu a realizat decât un punct din cele şase posibile. Dacă în partida cu CS Buftea se poate spune că formaţia suceveană a avut ghinion având o sumedenie de ocazii de gol şi un penalty ratat, în meciul de sâmbătă 27 octombrie cu Unirea Slobozia, Rapid Suceava a jucat slab.

Marea surprinză a începutului de joc dintre Rapid Suceava şi Unirea Slobozia a constituit-o alcătuirea primului 11 al gazdelor. Cu toate că se poate accepta acordarea de încredere fotbaliştilor mai tineri, totuşi schimbarea a trei din cei patru mijlocaşi a fost cel puţin ciudată. În locul lui Velescu, Bosancu sau Marinkovic au apărut Moldovan, Sumanariu şi Gheorghiu. Spre neşansa lor, cei aceşti tineri au trebuit să depună eforturi duble pentru că în chiar minuul 3 al întâlnirii, un şut centrare din unghi închis al ialomiţenilor l-a păcălit pe Preda şi s-a oprit în plasa sucevenilor. Foarte emoţionaţi şi mult mai firavi în duelurile directe cu adversarii lor din Slobozia, tinerii jucători din compartimentul median al formaţiei gazdă au greşit o mulţime de pase şi nu au reuşit să creeze nicio situaţie clară de gol. Mai mult, ei nu au fost ajutaţi deloc nici de atacanţii Negru şi Ionuţ Plămadă care au prins o zi mai puţin decât modestă. Ba chiar la una din destulele preluări greşite, Mircea Negru a intrat în “polemică” cu spectatorii, lucru care nu se face sub nicio formă de un jucător cu experienţă. În aceste condiţii, singura ocazie de a marca a sucevenilor a venit în minutul 45 când unul dintre cei mai buni jucători ai echipei pregătite de Ovidiu Murariu, Bogdan Tudoreanu şi Ion Buzoianu, l-am numit aici pe fundaşul central Lozneanu, a trimis balonul sub transversala porţii celor de la Unirea Slobozia, mingea fiind scoasă de portar. De menţionat faptul că după golul primit în minutul 3, goalkeeperul sucevean Preda a avut două parade de senzaţie şi a ţinut tabela de marcaj la doar 0-1.

Aşa cum era de aşteptat, după pauză tehnicienii suceveni au hotărât să trimită pe teren jucători cu mai mare experienţă şi cu profil ofensiv. Primul care a intrat pe teren în partae secundă, pentru că în prima Duman l-a înlocuit pe Gheorghiu, a fost Marinkovic. Accesul fotbalistului sucevean pe gazon a fost prelungit de-a dreptul hilar pentru că nu avea numărul înscris pe tricou. După ce i-a fost lipit cu leucoplast, acesta i-a căzut, jucătorul a fost scos de pe teren şi abia după vrea şase-şapte minute de la începutul reprizei a doua a putut să se “desfăşoare” cu un echipament corespunzător. Oricum, schimbarea făcută de antrenorii suceveni nu a avut efect şi scorul a rămas 0-1. Mai mult chiar, prin minutul 62 a intrat în teren şi Homneac şi Rapid Suceava a evoluat practice cu patru atacanţi. Neinspiraţia lor şi lipsa de decizie au fost de-a dreptul ieşite din comun, niciunul dintre ei nereuşind să fie mai lucid în “grămezile dezordonate” din careul oaspeţilor. Au fost până la finalul partidei totuşi şi două şuturi bune ale lui Marinkovic şi Duman, dare le au fost respinde de portarul advers. Pe fondul ratărilor şi a execuţiilor foarte slabe, cei din Slobozia au ratat câteva ocazii absolut monumentale, portarul Preda apărând senzaţional. Frustrarea lui şi a fundaşilor suceveni legate de ineficacitatea atacanţilor a fost inutilă pentru că formaţia gazdă nu a marcat. Ba mai mult, la unul din contraatacurile echipei din Slobozia, un atacant scăpat spre poarta suceveană a fost jenat din spate de Semeghin, oaspeţii primind 11 metri, iar Semeghin al doilea galben. A executat sigur Ivaşcă şi Unirea Slobozia a câştigat cu 2-0 disputa cu Rapid Suceava.

Rezultatele din ultima săptămână anulează practic victoriile de prestigiu de la Botoşani şi Bucureşti şi “condamnă” formaţia suceveană la o mai mare atenţie pentru partidele de pe propriul teren. Trebuie analizat ce a fost bine şi ce a fost greşit şi adoptată o altă atitudine la partida cu CF Brăila.

Rapid Suceava: Preda – D.Bălan, Lozneanu, Sava, Semeghin – Moldovan, Căinari, Gheorghiu, Sumanariu – I.Plămadă, M.Negru.

Rezultate consemnate în etapa a X-a a seriei I:

CS Otopeni – Sportul Studenţesc 2-1

Rapid Suceava – Unirea Slobozia 0-2

Dunărea Galaţi – Chindia Târgovişte 1-1

Farul Constanţa – CS Buftea 1-2

Delta Tulcea – Săgeata Năvodari 0-0

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava