Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto12 poze în acest set

Câteva sute de spectatori au înfruntat vântul tăios din dimineața zilei de 6 aprilie și au venit în tribunele stadionului ”Areni” pentru a savura prima victorie a celor de la Rapid Suceava în acest an. Din păcate, ei au plecat acasă și vineți de frig, dar și de nervi, gazdele pierzând un meci esențial în lupta pentru evitarea retrogradării în fața echipei Dunărea Galați.

Așa cum se aștepta de altfel, terenul moale a pus probleme ambelor formații încă din start. Mai hotărâți parcă, sucevenii au avut un plus pe atac în debut de partidă și Mircea Negru a trimis mingea cu capul în bara porții gălățene. Toți cei prezenți în tribune au fost convinși că această ratare va fi doar prima și rapidiștii suceveni vor mai avea o sumedenie, dar s-au înșelat, ocazia lui Negru fiind singura din tot meciul.

Bine așezați în teren și cu o linie de mijloc mult mai puternică decât cea a grupării gazdă, gălățenii au respins cu succes toate baloanele trimise de suceveni din cornere și lovituri libere. Suprafața de joc dificilă i-a incomodat net pe jucătorii formației Rapid Suceava care au avut mari dificultăți la construcție și au trebuit să se bazeze doar pe duelurile fizice, dueluri câștigate net de oaspeți. Neinspirația atacanților și evoluția modestă a mijlocașilor Pleniceanu, Gâldean și Cerlincă a făcut care scorul la pauză să fie 0-0 în disputa dintre Rapid Suceava și Dunărea Galați.

Din nefericire starea partidei nu s-a schimbat nici după cele 15 minute de odihnă, eforturile unor jucători precum Semeghin și Petrescu fiind zadarnice. Deși axul central al apărării sucevene a funcționat bine în primele 45 de minute de joc, el avea să fie depășit în minutul 60. La un balon trimispe contraatac, cei doi fundași centrali suceveni nu s-au sincronizat și Chipirliu a marcat pe lângă portarul Preda.

Acest gol a turnat ”plumb” ăn ghetele deja pline de noroi ale fotbaliștilor suceveni și oaspeții au mai beneficiat de câteva oportunități bune de a majora scorul, doar norocul și goalkeeper-ul Preda opunându-se.

Chiar dacă au schimbat linia de atac introducându-i pe Caragea și Homneac, tehnicienii suceveni nu au reușit să ofere un suflu proaspăt și până la finalul celor 90 de minute de joc Rapid Suceava a mai avut un singur șut pe spațiul porții, șut expediat de cel mai bun jucător al gazdelor în partida cu Dunărea Galați, fundașul dreapta Petrescu.

Rapid Suceava – Dunărea Galați s-a încheiat cu scorul de 0-1 și gazdele au pierdut un meci foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării în fața unei grupări cu care se află în dispută directă. În următoarele două etape mai urmează două astfel de întâlniri, cu caracter capital, cele cu Farul Constanța și Dinamo II și trebuie făcută o analiză foarte serioasă ajocurilor din acest retur. Este adevărat că rapidiștii suceveni nu avut nici șansă la sumedenia de cornere și lovituri libere, dar jocul practicat în disputa cu Dunărea Galați trebuie să dea de gândit.

Rapid Suceava: Preda – Petrescu, Fl.Plămadă, Morariu, Semeghin – Cerlincă, Gâldean, Velescu, Pleniceanu – M.Negru, I.Plămadă. Au mai jucat: Spătar, Homneac și Caragea.

Rezultate înregistrate în etapa a XX-a a seriei I:

Rapid Suceava – Dunărea Galați        0-1

CS Otopeni – Chindia Târgoviște       3-1

Sportul Studențesc – Unirea Slobozia 1-3

Delta Tulcea – CS Buftea       1-0

FC Botoșani – Dinamo II        5-1

Săgeata Năvodari – CF Brăila 0-1

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava