Concert pascal
MOPAN Suceava

În contextul sărbătorilor religioase care urmează, specialiştii CPECA Suceava vor desfășura activități de informare şi conștientizare privind efectele și riscurile consumului de droguri, precum și de promovare a unor modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber.

Pentru că această perioadă coincide și cu debutul vacanței școlare pentru elevi, Agenţia Naţională Antidrog le recomandă adolescenților și tinerilor să evite tentațiile nesănătoase şi să se implice în activităţi cât mai diverse de petrecere a timpului liber, să manifeste prudență în relațiile cu persoanele necunoscute, să comunice deschis orice problemă cu care se confruntă privind consumul de droguri și să apeleze la ajutorul părinţilor, prietenilor apropiaţi, persoanelor de încredere sau specialiştilor, pentru rezolvarea acesteia.

Părinţilor le recomandăm să petreacă mai mult timp cu copiii, să fie atenţi la modificările de comportament, să acorde o atenţie sporită prietenilor acestora, atât din viața reală, cât și din mediul virtual, să se implice în activităţi comune de petrecere a timpului liber și să comunice eficient, pentru a oferi copiilor un sprijin real în fața problemelor.

Toate aceste activități preventive fac parte din campania națională inițiată de Agenția Națională Antidrog la începutul lunii aprilie, cu titlul ”Consumul de droguri ne privește pe toți!”.

Agenţia Naţională Antidrog reamintește faptul că oferă gratuit și confidențial, servicii de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată medico-psiho-socială, pentru consumul şi dependența de droguri.

Persoanele care au nevoie de sprijin sunt îndrumate să apeleze Tel. Verde: 0800 870 070, să se adreseze direct CPECA Suceava la numărul de telefon 0230.522213 sau să sune la numărul unic de urgenţă 112, dacă starea de sănătate se agravează.

Adolescenții care au o problemă legată de consumul de droguri pot accesa programul de consiliere psihologică ”SAFE SPACE” la  numărul de telefon 0752.79.16.47 sau la Telefonul Copilului 116111.

Echipa Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava vă urează Sărbători Binecuvântate alături de cei dragi!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava