Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii suceveni au dispus anularea dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor pentru 7 cetățeni străini veniți la vânătoare în județul Suceava. În perioada 23 – 27 septembrie 2019, între orele 17:00 şi 23:00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au desfășurat o acțiune  pe linia verificării locurilor de cazare și a condițiilor de păstrare a armelor și a munițiilor de către vânătorii străini.

Poliţia Suceava a informat că activitatea a avut ca scop reducerea riscului infracțional și victimal a persoanelor care partuicipă la partide de vânătoare pe fondurile de vânătoare de pe raza județului. De asemenea, s-a avut în vedere instruirea celor care organizează partide de vânătoare cu privire la prezentarea normelor prevăzute de legislația națională în domeniu, astfel încât vânătorii din străinătate să își însușească și să respecte cadrul legislativ românesc.

În urma acțiunilor desfășurate și a constatărilor făcute în teren, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Suceava au aplicat şapte sancțiuni contravenționale la Legea nr.295/2004 republicată, în valoare totală de 35.007 lei.

De asemenea, poliţiştii au dispus anularea dreptului de deținere, port și folosire pe teritoriul României pentru şapte cetăţeni străini deținători de arme și muniții, care nu le aveau depozitate corespunzător în locația de cazare.

Având în vedere că în urma activităților de control efectuate au fost constatate nereguli în ceea ce privește notificările înaintate de către administratorii fondurilor cinegetice, precum și condițiile de păstrare ale armelor de către cetățenii străini, s-a propus înaintarea notificărilor cu respectarea prevederilor art.64, alin.1 și 2 din H.G.11/2018, precum și realizarea unui instructaj a cetățenilor străini invitați la partide de vânătoare referitor la modul de păstrare al armelor și muniției potrivit Legii nr.295/2004 pe teritoriul României, la sosirea acestora în țară.

 

Şapte cetăţeni străini veniţi la vânătoare în judeţul Suceava au rămas fără permisul de port armă, 7.1 out of 10 based on 19 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.1/10 (19 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava